Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaarallisten koirien omistajalle sakkotuomio eläinten vartioinnin laiminlyömisestä

Tuomitun omistama kaukasiankoirauros puri yhtä naapuria ja myös omistajan omaa lasta. Yhteensä kolme koiraa karkasivat toistuvasti ja käyttäytyivät aggressiivisesti naapureita kohtaan.

Kaupunki
 

Kaukasiankoirien omistaja on tuomittu 30 päiväsakkoon vaarallisen eläimen vartoinnin laiminlyömisestä. Espoon käräjäoikeus määräsi tuomitun myös maksamaan vahingonkorvauksena iltapäiväkerhon maksuja.

Naapurit hankkivat 7-vuotiaalle lapselleen iltapäiväkerhopaikan, koska häntä ei uskallettu päästää kulkemaan koulumatkaa yksin koirien aiheuttaman vaaran takia.

Tuomittu on omistanut kolme kaukasiankoiraa, jotka ovat karanneet useita kertoja omistajan aidatulta pihalta ja hyökänneet kohti kadulla kulkijoita. Tuomion mukaan koiran omistaja oli törkeän huolimattomasti jättänyt vaarallisen eläimen vartioimatta.

Naapurit olivat joutuneet useita kertoja juoksemaan pakoon tai puolustautumaan aggressiivisesti käyttäytyneitä koiria vastaan.

Yksi koirista oli purrut yhtä naapuria. Sama koira oli purrut myös omistajan omaa lasta, minkä jälkeen hän oli itse lopettanut koiran keväällä 2015.

Asianomistajat vaativat koiria tapettavaksi ja korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Käräjäoikeus hylkäsi vaatimukset, koska ihmisiä purrut uroskoira oli jo lopetettu. Kaksi muuta koiraa ei käräjäoikeuden mukaan käyttäytynyt niin vaarallisesti, että ne pitäisi tappaa. Toinen koirista asuu nykyään Virossa, toinen Itä-Suomessa.

Käräjäoikeus perusteli päätöstään muun muassa kaukasiankoirien rotumääritelmällä, jonka mukaan niitä on syytä pitää vaarallisina. Kaukasiankoira tunnetaan suojelu- ja taistelukoirana, jolla on hyvin voimakas laumansuojeluvietti. Ne ovat usein vieraita kohtaan aggressiivisia.

Käräjäoikeuden mukaan koirat puolustivat reviirinään monen sadan metrin aluetta kumpaankiin suuntaan kodistaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat