Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keravan kaupunginjohtaja irtisanoutui ja lähtee naparetkelle

Ensin edessä on pätkäpesti isossa kaupungissa, sitten Petri Härkönen siirtyy yksityiselle puolelle.

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Vuonna 2013 Petri Härkönen (edessä) ja Sakari Heinonen harjoittelivat Grönlannin halki hiihtoa Oittaalla Bodomjärven jäällä.
Vuonna 2013 Petri Härkönen (edessä) ja Sakari Heinonen harjoittelivat Grönlannin halki hiihtoa Oittaalla Bodomjärven jäällä. Kuva: Markus Jokela / HS

Keravan värikäs kaupunginjohtaja Petri Härkönen, 48, onnistui yllättämään kaupungin päättäjät jättämällä eroilmoituksensa valtuustokokouksen päätteeksi maanantaina.

Hän kertoi eroilmoituksesta, nyökkäsi valtuustolle ja käveli ulos, kertovat paikallaolijat.

Tapio Vanhatalo
Petri Härkönen.
Petri Härkönen.

Tyhjän päälle Härkönen ei jää, vaan hän kertoo siirtyvänsä palveluiden johtamisjärjestelmän kehittäjäksi ”isoon kaupunkiin”. Kaupungin nimeä Härkönen ei vielä paljasta.

Pesti on määräaikainen.

”Tämän tehtävän jälkeen olen siirtymässä yksityisen palvelukseen, asiantuntijatehtäviin”, rennon ja iloisen kuuloinen Härkönen sanoi puhelimessa.

Eroilmoitusta ei kukaan osannut odottaa juuri nyt, vaikka Härkönen oli lähtökuopissa jo vuosi sitten.

”Silloin poliitikot kuitenkin suostuttelivat minut vielä jäämään, koska Keravan tulevaisuuden kannalta merkittävät keskustahankkeet olivat vielä auki”, Härkönen kertoo.

Nyt eroajankohta oli Härkösen mielestä sopiva – muun muassa siksi, että kävelykadun hankkeista syntyi vastikään sopu, kun rakennusyhtiö SRV, Kesko ja kiinteistösijoittaja Niam pääsivät yhteisymmärrykseen kauppakiinteistöjen kehittämisestä liiketiloiksi ja asunnoiksi.

Härkönen tunnetaan muun muassa extreme-harrastuksistaan. Kolme vuotta sitten hän osallistui hyytävälle hiihtovaellukselle Grönlannissa.

Härkönen ja hänen vaelluskumppaninsa jouduttiin pelastamaan helikopterilla sääolojen käännyttyä epäsuotuisiksi. Vaelluskumppanin sormissa oli laajalti paleltumia, ja Härkönen itse oli menettänyt tajuntansa.

Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan vieneet makua naparetkistä. ”Täytyy myöntää, että osittain tämä eroratkaisuni liittyy myös arktiseen vaellukseen. Kyllä, aion osallistua tällaiselle retkelle”, Härkönen myöntää.

Härkönen on johtanut Keravaa vuodesta 2010 lähtien. Hän ei kuulu mihinkään puolueeseen.

Härkönen tunnetaan nopeana ja joskus jopa äkkipikaisena johtajana, jolla on ollut aika ajoin kahnausta työtovereidensa kanssa.

Hänellä on ollut erimielisyyksiä Keravan kehitysjohtajan Pekka Kaurasen kanssa, joka siirtyi Musiikkitalon johtajaksi pari kuukautta sitten.

Härkönen kuitenkin kiistää, että häntä olisi työnnetty pois Keravalta.”Olen itse kokenut, että minut on haluttu pitää Keravalla. Poliitikot ovat ymmärtäneet syvällisemmällä tasolla sen, mitä olen yrittänyt täällä toteuttaa. Tällä hetkellä minun mielestäni täällä ei ole mitään kitkaa”, Härkönen luonnehtii.

Tiukka talousohjaus on pitänyt Keravan menot kurissa. Tulovero on 18,5 prosenttia, lainakanta asukasta kohden kohtuulliset 1 200 euroa, ja tilinpäätökseen on kertynyt ylijäämää useana vuotena peräkkäin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat