Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Vuoden poliisiksi” naamioitu valvontakamera oli teekkarijäynä –ja oikein hyvä sellainen, kehuu poliisi

Espoon poliisissa mietitään jäynän syvempää olemusta: ”oliko vuoden poliisista kenties luettavissa yhteiskuntakritiikkiä?”

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Vuoden poliisi -automaattivalvontakamera kuvattiin Kehä I:llä maanantaina 11. huhtikuuta 2016.
Vuoden poliisi -automaattivalvontakamera kuvattiin Kehä I:llä maanantaina 11. huhtikuuta 2016. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Espoossa Kehä I:llä päivystänyt ”vuoden poliisi” on teekkarijäynä – ihan kuten arveltiinkin.

Kyse on siis nopeusvalvontakamerasta, jonka päähän oli askarreltu pahvista ja teipistä poliisin lakki ja takki. Valvontakamerahahmo piti kädessään kylttiä, jossa luki ”vuoden poliisi”.

”Illan hiljaisina tunteina tekijät ilmoittautuivat itse sähköpostitse poliisille”, kertoo ylikonstaapeli Nina Pelkonen Espoon poliisista.

Tekijät olivat puntaroineet tekonsa huolella, Pelkonen kiittää. Kameraa ei oltu vahingoitettu, sen toimintaa ei estetty eikä jäynästä muutenkaan aiheutunut haittaa. ”Poliisilla on kyllä sen verran huumoria, että tämä lasketaan hyvän jäynän piikkiin”, Pelkonen sanoo. ”Hyvä keväinen pila.”

Espoon poliisi listasikin kolme muistettavaa jäynälakia vappu-, juhannus- ja polttariporukoille: 1) jäynä tuottaa hyvää mieltä, 2) jäynä ei aiheuta vahinkoa ja 3) jäynä riko lakia.

Teekkarijäynät työllistävät poliisia harvoin. Ylipäätään poliisi puuttuu kohtalaisen vähän teekkareiden tekemisiin.

”Ehkä metelikeikat voisivat olla joskus tarpeen, mutta teekkareilla on kyllä hyvin korkea kynnys tehdä ilmoituksia toisistaan”, Pelkonen sanoo.

Itse asiassa meitä kiinnostaisi ristikuulustella tekijöitä tämän vuoden jäynästä ihan muussa kuin tutkinnallisessa mielessä, Pelkonen sanoo. ”Oliko vuoden poliisista kenties luettavissa yhteiskuntakritiikkiä? Ja jos oli, niin oliko kohteena sakotuskäytännöt vai poliisin resurssit?”

Pelkonen sanoo, että teekkareissa ja poliiseissa on jotakin samaa: ”Myös poliisilta vaaditaan luovuutta, tilannetajua, erikoisosaamista, lain kunnioittamista, rohkeutta ja huumorintajua.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat