Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lopetettavan puuvenetelakan tilalle tulee Helsingin kaupungin oma varikko

Liikuntavirasto vakuuttaa, että Lindgrenin telakan lupapaperit eivät kadonneet viraston uumenissa.

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Pekka Ervamaa kunnosti veneen pohjaa Lindgrenin telakalla Ouritsaaressa viime viikonloppuna. Veneharrastajat joutuvat etsimään ensi talveksi uudet telakointipaikat.
Pekka Ervamaa kunnosti veneen pohjaa Lindgrenin telakalla Ouritsaaressa viime viikonloppuna. Veneharrastajat joutuvat etsimään ensi talveksi uudet telakointipaikat. Kuva: Markus Jokela / HS

Helsingin kaupungin liikuntavirasto kiistää väitteet siitä, että Hietaniemen kärjessä sijaitseva perinteikäs Lindgrenin puuvenetelakka olisi saamassa lähtöpassit suunnitelma- ja jatkoanomuspaperien katoamisen vuoksi.

HS kertoi maanantaina, että Lindgrenin telakkasuku on yllättynyt telakan kohtalosta. Telakan omistajaperheeseen kuuluva Eva Lindgren epäili, että ”liikuntavirastoon toimitetut suunnitelmat eivät koskaan löytäneet tietään oikealle pöydälle”.

Liikuntaviraston merellisten palveluiden vs. osastopäällikkö Ari Maunula kertoo, että telakan kohtalosta on neuvoteltu useamman kerran sen jälkeen, kun liikuntalautakunta päätti irtisanoa Ouritsaaressa ja Hietaniemenkarilla sijaitsevan venetelakan maanvuokrasopimuksen viime vuoden tammikuussa.

Vuokrasopimus irtisanottiin, koska telakan haltuunsa saanut perikunta ei esittänyt liikuntavirastolle mitään suunnitelmaa telakan toiminnan jatkamisesta tai kehittämisestä.

Siksi lautakunta päätti, että vuokralaisen tulee poistua alueelta ja purkaa kaikki rakennuksensa elokuun loppuun 2015 mennessä.

”Kesäkuussa 2015 meille toimitettiin yleisluontoinen hakemus siitä, että telakan toimintaa haluttaisiin jatkaa uuden yrityksen nimissä – ei siis perikunnan nimissä”, Maunula sanoo.

Liikuntavirasto pyysi hakemukseen tarkennuksia, ja täsmennetty versio myös saapui virkamiesten käsiin elokuun lopussa.

Hakemusta käsiteltiin liikuntavirastossa marraskuussa. Neuvotteluissa oli Maunulan mukaan läsnä muun muassa liikuntajohtaja Anssi Rauramo, merellisten palveluiden osastonpäällikkö Turo Saarinen sekä telakkasukua edustanut Jouko Lindgren.

”Siellä todettiin, että suunnitelmat ja taloudelliset edellytykset eivät kuitenkaan vakuuttaneet virastoa. Samalla todettiin, että merellisten palveluiden osastolla on vaikea tilanne tulossa, kun joudumme luopumaan omasta tukikohdastamme Sompasaaressa. Ei tässä hosuen toimittu”, Maunula sanoo.

Koska vuokralainen ei onnistunut vakuuttamaan suunnitelmillaan liikuntavirastoa, tuli voimaan uusi takaraja telakka-alueen tyhjentymiseen: vanhan vuokralaisen on poistuttava tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Puuvenetelakan tilalle on siis näillä näkymin tulossa liikuntaviraston oma varikko.

Asiaan liittyen tehdään Maunulan mukaan parhaillaan tarveselvitystä, minkä jälkeen vuorossa on hankesuunnitelman laatiminen ja sen jälkeen asia menee kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Lindgrenin telakka on tunnettu etenkin klassisista puuveneistä. Hietaniemen kärjessä on ollut telakkatoimintaa 1920-luvulta lähtien.

”Olen itsekin puuveneiden ystävä ja ymmärrän heidän tilanteensa erittäin hyvin. Onhan tämä ikävää”, Maunula toteaa.

Liikuntavirasto pyrkii Maunulan mukaan osaltaan auttamaan siinä, että puuveneharrastajille löytyisi korvaava paikka.

Kaikkinensa veneiden talvisäilytysalueet ovat kuitenkin kutistumassa Helsingissä.

Syynä on se, että rantoja kaavoitetaan jatkuvasti asuntorakentamiseen, eikä veneille jää vanhaan malliin tilaa veden äärelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat