Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravintola Salven nimestä ja brändistä on tulossa riita: Tarjouskilpailun hävinnyt HOK-Elanto haluaa viedä klassikkoravintolan muualle

Osuuskauppa menetti liiketilan vuokrasopimuksen kilpailijalleen. Ravintolan nimeä se ei aio antaa.

Kaupunki
 
Nyt väännetään Salven kohtalosta - Asiakkaat haluavat pitää Helsingin parhaat paistetut silakat
Nyt väännetään Salven kohtalosta - Asiakkaat haluavat pitää Helsingin parhaat paistetut silakat
Helsingin kuuluisimmasta merimiesravintolasta on edessä vääntö HOK-Elannon ja Royal Ravintoloiden välillä. Kunhan kaupungin parhaita silakoita saisi edelleen, sanovat asiakkaat

Kamppi

Osuuskauppajätti HOK-Elanto uhkaa katkaista yli satavuotisen perinteen ja viedä ravintola Salven Helsingin Hietalahdenrannasta.

HS uutisoi maanantaina, että ravintola siirtyy vuodenvaihteessa Royal Ravintoloiden haltuun. Ravintolan siirtymisestä kertoi maanantaina Helsingin Uutiset.

Osuuskauppa hävisi viime vuonna taloyhtiön järjestämän tarjouskilpailun ravintolan vuokrasopimuksesta, mutta nimen ja liiketoiminnan se aikoo ottaa mukaansa.

”Helsingin Osuuskauppa osti Salven liiketoiminnan vuonna 1990 ja jatkaa sitä edelleen, vaikka osoite muuttuisi”, HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen kommentoi tiistaina yhtiön tiedotteessa.

Tarjouskilpailun voitti kymmeniä ravintoloita omistava Royal Ravintolat, joka sekin on kiinnostunut jatkamaan paikkaa nimenomaan Salvena.

Sukupolvi toisensa jälkeen on tuntenut Salven etenkin silakoistaan. Merimieshenkisessä ravintolassa ovat viihtyneet myös monet kulttuuripersoonat.

”Tunnetut kanta-asiakkaat ovat olleet yhteydessä ja heidän kanssaan on sovittu, että Salvesta pidetään hyvää huolta”, sanoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

”Meitä kiinnostaa Salven perinne ja sen säilyttäminen.”

Vikström sanoi aiemmin, että ravintola toimi ennen myös esimerkiksi nimellä ravintola Uusi Salve, joka on Royal Ravintoloiden yksi nimivaihtoehto.

Vikströmin mukaan Royal Ravintolat haluaa nyt rauhoittaa keskustelun, jotta se voisi käydä jatkosta keskusteluja HOK-Elannon kanssa.

Salven jatko Hietalahdenrannassa on ratkaistava joko neuvotellen tai rahalla, sillä tarjouskilpailun tuoksinassa osuuskauppa rekisteröi itselleen Salven nimen.

Taloyhtiön puheenjohtajan Markku Häyrisen mukaan tarjouskilpailun taustalla olivat puhtaasti taloudelliset intressit.

Seppo Solmela
Ravintolasalin merimieshenkistä sisustusta ei ole juuri muutettu.
Ravintolasalin merimieshenkistä sisustusta ei ole juuri muutettu.
Katja Kuokkanen / HS
Salve tunnetaan paistetuista silakoistaan.
Salve tunnetaan paistetuista silakoistaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat