Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt alkoi siikasesonki! Video näyttää, miten siikaa ongitaan – Lauttasaari ja Haukilahti ovat oivia apajia

Nyt sitä nousee! HS:n videon avulla vasta-alkajakin pääsee kiinni leppoisaan kevätharrastukseen.

Kaupunki
 
Video näyttää vaihe vaiheelta, miten siikaa ongitaan
Video näyttää vaihe vaiheelta, miten siikaa ongitaan
Meriasiantuntija Vesa Gran jakaa vinkkinsä nyt päällä olevaan siianongintakauteen. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Petja Pelli.

Jos sattui kulkemaan alkuviikon aurinkoisina päivinä Helsingin tai Espoon rantakalliolla, niitä ei voinut olla huomaamatta: Riveissä sojottavat vavat, tuettuna milloin telineeseen, milloin kivien väliin.

Paras siian onginnan sesonki on alkanut. Yhtä Suomen vesien hienoimmista herkuista saa taas pöytään yllättävän läheltä ja yllättävän yksinkertaisilla välineillä. Suosittuja paikkoja löytyy muun muassa Helsingin Lauttasaaren ja Espoon Haukilahden rannoilta.

”Pohjassa voi olla hiekkaa, savea, liejua. Sopivan monimuotoinen pohja on hyvä, ei mitään puhdasta kivikkoa,” opastaa meri- ja matkailuasiantuntija Vesa Gran.

”Syvyyttä voi olla metristä kolmeen metriin, ja voisi vesi vähän virratakin”, Gran vinkkaa.

Jos kiinnostus heräsi, nyt on hyvä aika aloittaa uusi kevätperinne. Gran neuvoo yllä olevalla videolla vaihe vaiheelta, miten siian onginta tapahtuu.

Harrastus vaatii aika lailla kärsivällisyyttä, mutta jos kelit suosivat, niin missäpä sitä aikaansa viettäisi mieluummin kuin valoisalla rantakalliolla aaltojen liplattessa. Joutsenet soutelevat ohi, meriharakat huutavat ja termarikahvi lämmittää näppejä.

Ja juuri kun alkaa olla varma, että tästä tuli tällä kertaa pelkkä eväidensyöntireissu, alkaa se vapa ehkä sittenkin väpättää.

Vesa Gran
Siiat liikkuvat syödessään parvissa. HS:n testireissulla nämä siiat iskivät kolmen vavan matoihin hyvin lyhyen ajan sisällä, yli kolmen tunnin odottelun jälkeen.
Siiat liikkuvat syödessään parvissa. HS:n testireissulla nämä siiat iskivät kolmen vavan matoihin hyvin lyhyen ajan sisällä, yli kolmen tunnin odottelun jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat