Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Posti tahtoo mukaan nettikirppareiden kaupankäyntiin – uusi palvelu helpottaa tavaran vaihtoa

Lähilokeroita kokeillaan toukokuun loppuun asti Lauttasaaressa, Kalliossa, Vallilassa, Käpylässä, Kannelmäessä ja Tapiolassa.

Kaupunki
 
Posti
Lähilokero-palvelussa Posti ei kuljeta pakettia, vaan tarjoaa sille säilytyspaikan.
Lähilokero-palvelussa Posti ei kuljeta pakettia, vaan tarjoaa sille säilytyspaikan. Kuva: Posti

Posti yrittää vastata netissä asioivan kirpputorikansan huutoon uudella palvelulla. Posti kokeilee uudenlaisia lähilokeroita toukokuun loppuun asti Lauttasaaressa, Kalliossa, Vallilassa, Käpylässä, Kannelmäessä ja Tapiolassa.

Idea on simppeli: Pakettiautomaatissa on lokero, johon ostetaan netistä koodi. Myyjä laittaa paketin lokeroon, ja tavaran noutaja saa tekstiviestinä oman koodinsa, jonka avulla lokeron saa auki ja paketin noudettua.

”Totta kai Postissakin on huomattu vertaiskaupan kova kasvu. Seuraamme asiakaspalautteita aktiivisesti, ja niistä syntyi idea hyödyntää jo olemassa olevia, suosittuja pakettiautomaatteja”, liiketoimintajohtaja Saara Pietilä sanoo.

Lähilokerossa Posti ei siis kuljeta pakettia minnekään, vaan tarjoaa paikan sen säilytykselle.

Kuinka tärkeä asiakasryhmä nettikirppareiden myyjät Postille on?

”Mekään emme tiedä tarkasti, kuinka suuri osa vertaisverkkokaupan tarkkaa määrää, mutta iso osa tavaroista vaihtaa omistajaa kasvotusten. Sitä me pyrimme nyt helpottamaan”, Pietilä sanoo.

Lähilokeron käyttö maksaa kolme euroa. Paketin hakijalla on noutoon viikko aikaa.

Nettikirppareilla oli joukkosuru, kun maksikirje poistui Postin valikoimista vuosi sitten. Maksikirje oli kirpparikansalle edullinen tapa lähettää vaatteita eri puolille Suomea. Kantautuiko palaute Postin korviin?

”Kyllä sitä tuli jonkin verran. Seuraamme kuitenkin tilannetta koko ajan, ja tutkimme myös mahdollisuuksia edullisempien lähetysvaihtoehtojen tarjoamiseksi”, Pietilä sanoo.

Lähilokerot ovat kokeilussa toukokuun loppuun asti pakettiautomaateissa seuraavissa paikoissa: K-Supermarket Lauttasaari, S-market Itälahdenkatu, Prisma Kannelmäki, Pakettiautomaatti, S-market Vallila, S-market Hakaniemi, K-market Masurkka, K-supermarket Mustapekka ja Stockmann Tapiola.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat