Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysäköintimaksuista voi saada puolet alennusta

Helsinki tarjoaa pysäköintialennuksen vähäpäästöisille autoille mutta haluaa poistaa edun dieselautoilta.

Kaupunki
 
Parkkimittarit eivät ota enää kolikoita tulevaisuudessa
Parkkimittarit eivät ota enää kolikoita tulevaisuudessa
Helsingin kaupunki valmistelee pysäköintimittareidensa uusimista. Tulevaisuudessa lippuautomaattiin maksetaan kolikoiden asemesta lähinnä maksukorteilla. Video toukokuulta 2015. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen HS
Fakta

Nämä saavat alennuksen:

 Bensiini- ja diesel- ja hybridiautot, joiden hiilidioksidipäästöt ovat enintään 100 grammaa kilometrillä

 Täyssähköautot

 Kaasu- ja etanoliautot, joiden hiilidioksidipäästöt ovat enintään 150 grammaa kilometrillä

 Täyssähkökäyttöiset mopoautot

 Lisäksi kaikkien autojen on täytettävä vähintään Euro 5 -päästöluokitus

Auton pysäköinti Helsingissä on usein kallista puuhaa.

Kadulle pysäköinnistä voi joutua pulittamaan keskustassa jopa neljä euroa tunnissa. Asukaspysäköintitunnukset taas maksavat pääsääntöisesti 248 euroa vuodessa.

Helsingin kaupungin pysäköintipaikoille on kuitenkin mahdollista saada 50 prosentin alennus, sillä kaupunki on jo vuosia tarjonnut pysäköintialennusta vähäpäästöisille autoille.

Alennus koskee kaikkia yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja sekä maksullista asukas- ja yrityspysäköintitunnusta.

Alennusta voi hakea Helsingin rakennusvirastosta, kunhan auto täyttää oheisessa faktassa kerrotut kriteerit.

Alennuksen saadakseen pysäköinti pitää maksaa puhelimella tai Comet-pysäköintilaitteella. Helsinki tosin luopuu Comet-laitteista, joten tulevaisuudessa alennuksen saa kertapysäköidessä vain matkapuhelinmaksulla.

Asukas- ja yrityspysäköintitunnuksia käyttävät saavat alennuksen ottamalla yhteyttä rakennusvirastoon, joka tarkistaa Trafin tiedoista, täyttyvätkö audolta vaadittavat kriteerit.

Helsinki on tarjonnut alennusta vuodesta 2011 lähtien. Sitä hyödyntää 2 165 autoa.

Alennusta saavista autoista dieseleitä on 477 kappaletta, mutta tulevaisuudessa Helsinki ei haluaisi myöntää alennusta dieselautoille.

Se johtuu dieselautojen typenoksidipäästöistä – ja etenkin siitä, että dieselautojen ilmoitetut päästöt eivät vastaa todellisuutta. Uusien dieselautojen todelliset typenoksidipäästöt ovat keskimäärin seitsemän kertaa luvattua suuremmat, sanoo kaupungin ympäristötarkastaja Outi Väkevä.

Emmi Tulokas
Helsingin keskustassa pysäköinti voi maksaa jopa neljä euroa tunnilta. Kaupunki kuitenkin tarjoaa tuntuvaa pysäköintialennusta vähäpäästöisille autoille.
Helsingin keskustassa pysäköinti voi maksaa jopa neljä euroa tunnilta. Kaupunki kuitenkin tarjoaa tuntuvaa pysäköintialennusta vähäpäästöisille autoille.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat