Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkokauppa Zalando ja 196 muuta ulkomaista yritystä asettui Helsingin seudulle – se loi satoja uusia työpaikkoja

Hyvät lentoyhteydet Aasiaan ja Nokian ”vapauttamat” ammattilaiset vetävät ulkomaisia yrityksiä Helsingin seudulle.

Kaupunki
 
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Verkkokauppa Zalandon Helsingin-yksikkö aikoo kasvattaa työntekijämääräänsä muutaman vuoden sisällä noin 200:aan.
Verkkokauppa Zalandon Helsingin-yksikkö aikoo kasvattaa työntekijämääräänsä muutaman vuoden sisällä noin 200:aan. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Helsingin seudulle asettui viime vuonna lähes kaksisataa ulkomaista yritystä.

Yrityksiä kiinnostavat muun muassa Nokialta lähtöpassit saaneet ICT-alan ammattilaiset sekä hyvät lentoyhteydet Aasiaan, kertoo ulkomaisten yritysten sijoittumista alueelle edistävä Helsinki Business Hub -elinkeinoyhtiö.

Kaikkiaan 197 ulkomaalaisomisteista yritystä investoi Helsingin seudulle viime vuonna. Vuonna 2014 lukema oli 154.

Helsinki Business Hubin toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski kertoo, että yrityksistä 31 prosenttia (61 yritystä) tuli Ruotsista ja 16 prosenttia (31 yritystä) Yhdysvalloista. Myös Virosta, Tanskasta, Saksasta ja Englannista sijoittui kustakin yli kymmenen uutta yritystä Helsingin seudulle.

Yhdeksi viime vuoden nimekkäimmistä tulokkaista Niinikoski nostaa verkkokauppa Zalandon. Sen Helsingin yksikön on määrä kasvattaa työntekijämääräänsä muutaman vuoden sisällä noin 200:een ihmiseen.

Keskimäärin jokainen Helsingin seudulle asettunut ulkomainen yritys poiki kymmenen uutta työpaikkaa, Helsinki Business Hubin tilasto kertoo.

Valtaosa Helsinkiin ja sen lähiympäristöön saapuneista yrityksistä edustaa joko liike-elämän palveluja tai ICT- eli tietotekniikka-alaa.

”Tulevaisuudessa odotamme kasvua etenkin terveysalalta – varsinkin terveysteknologiasta ja lääketeollisuudesta”, Niinikoski sanoo.

Helsinki Business Hubin tehtävänä on houkutella ulkomaisia yrityksiä Suomeen. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa suoria yhteydenottoja yrityksiin sekä osallistumista eri toimialojen tapahtumiin.

Niinikoski kertoo, että vuoden 2012 lukujen mukaan ulkomaalaisomisteisten yritysten osuus Suomen yrityskannasta oli prosentin verran, kun Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa prosenttiosuus oli kaksi prosenttia. Naapurit ovat vieläkin Suomen edellä.

”Kyllä täällä edelleen riittää tehtävää”, Niinikoski toteaa.

Hän kuitenkin kiistää sen, että Suomella olisi ulkomaisten yritysten keskuudessa maine periferiana tai vaikeana pussinperänä.

”Päinvastoin – Suomea pidetään kiinnostavana maana ja turvallisena liiketoimintaympäristönä.”

Helsingissä järjestettävät kasvuyritystapahtumat Slush ja Arctic 15 ovat viime vuosina herättäneet kasvavassa määrin kiinnostusta maailmalla.

”Helsingin seutua pidetään kiinnostavana sijoittumiskohteena erityisesti koulutetun työvoiman ja alati kasvavan ja kehittyvän kasvuyritystoiminnan vuoksi.”.

Niinikoski nostaa esiin sen, että esimerkiksi Nokialta on ”vapautunut” runsaasti teknologia-alan ammattilaisia. Ulkomainen yritys voi tulla Suomeen etsimään muun muassa tällaista ammattitaitoa.

”Aasiasta tuleville yrityksille yksi keskeinen tekijä on puolestaan hyvät lentoyhteydet Aasiaan. Toki varsinkin kiinalaiset hakevat tällä hetkellä investointikohteita ympäri maailmaa”, Niinikoski toteaa.

Helsinki Business Hub -elinkeinoyhtiön omistajia ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Uudenmaan liitto.

Kokonaisuudessaan Suomeen investoi viime vuonna suoraan 265 ulkomaalaisomisteista yritystä, kertoo Finpron alainen Invest in Finland. Suurin osa Suomeen saapuneista yrityksistä otti siis paikkansa Helsingin seudulta.

Lisäksi jo Suomessa toimineet ulkomaalaisomisteiset yritykset tekivät yli 230 laajentumis- ja jatkoinvestointipäätöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat