Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moottoripyöräjengi Cannonballin jäseniä epäillään yli miljoonan euron talousrikoksista

Jengin jäseniä epäillään sekä törkeistä veropetoksista että rahoituspetoksista

Kaupunki
 
Miikka Pirinen
Helsingin poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa kaksi laajaa kokonaisuutta. Kuva on vuodelta 2012, jolloin Cannonballin tiloja tutkittiin Helsingissä.
Helsingin poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa kaksi laajaa kokonaisuutta. Kuva on vuodelta 2012, jolloin Cannonballin tiloja tutkittiin Helsingissä. Kuva: Miikka Pirinen

Cannonball moottoripyöräjengin jäseniä epäillään mittavista talousrikoksista. Helsingin poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa kaksi laajaa kokonaisuutta, joista toinen liittyy törkeisiin veropetoksiin ja toinen rahoituslaitospetoksiin. Tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäen mukaan epäilty rikoshyöty on molemmissa kokonaisuuksissa yli miljoona euroa.

Poliisi on tehnyt keskiviikon ja perjantain välillä useita kotietsintöjä jengin tiloihin eri puolilla Suomea ja ottanut kiinni useita ihmisiä. Myös muita kuin jengiläisiä on otettu kiinni ja heidän kodeissaan on tehty kotietsintöjä.

Myös keskiviikkona huomiota herättänyt poliisioperaatio Helsingin Kalliossa liittyi tähän tapaukseen. Tuolloin poliisi iski Cannonballiin kytkeytyvään tatuointiliikkeeseen.

Siltamäen mukaan lähipäivinä edessä on useita vangitsemisoikeudenkäyntejä.

Siltamäki kertoo, että epäillyt törkeät veropetokset liittyvät perusteettomiin arvonlisäveropalautuksiin. Poliisin mukaan rikoksissa on käytetty useita kymmeniä pöytälaatikkoyhtiöitä, joilla ei ole ollut todellista liiketoimintaa. Yritysten nimissä on haettu ja saatu verottajalta kuukausittain perusteettomia arvonlisäveropalautuksia.

Kaikkiaan epäiltyjä törkeitä veropetoksia on kymmeniä ja epäilty rikoshyöty on yli miljoona euroa.

Siltamäen mukaan näyttää siltä, että arvonlisäveropetoskokonaisuutta on johdettu ja organisoitu jengin toimesta. Törkeistä veropetoksista epäillään useita Cannonballin jäseniä sekä useita muita ihmisiä, joita on käytetty bulvaaneina eri yhtiöissä. Bulvaanien tarkoituksena on häivyttää todelliset tekijät ja rikoshyödyn saajat.

Lisäksi tutkinnassa on laaja rahoituspetoskokonaisuus, johon myös liittyy Cannonballin jäseniä ja osin samoja yhtiöitä kuin veropetoshaaraan. Poliisi epäilee, että rahoitusyhtiöiltä, pikavippifirmoilta ja liikkeiltä on huijattu ainakin yli miljoona euroa. Rikoksia tutkintaan muun muassa törkeinä petoksina ja identiteettivarkauksina.

Siltamäen mukaan rikollinen toiminta on ollut myös tässä haarassa erittäin organisoitua ja ammattimaista. Epäillyt rikokset on toteutettu käytännössä niin, että pöytälaatikkoyhtiöille on haettu lainoja ja rahoitusyhtiöille on myyty täysin tekaistuja laskuja.

Rahoituspetoksista epäillyt ovat 25–50-vuotiaita Etelä-Suomessa asuvia miehiä. Osa epäillyistä on vangittuna.

Siltamäen mukaan Cannonballiin liittyvä tutkintakokonaisuus on poikkeuksellisen laaja ja se on sitonut merkittävästi Helsingin poliisin talousrikostutkijoita viime syksystä lähtien. Vyyhtiin epäillään liittyvän yhteensä useita kymmeniä ihmisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat