Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoittajien puolustama Cygnaeuksen koulu säilyy, Jätkäsaareen ei tule pohjoismaista koulua

Eteläiseen kantakaupunkiin muodostetaan yhtenäinen ruotsinkielinen peruskoulu.

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Cygnaeus lågstadieskolan lapset ja aikuiset osoittivat maaliskuussa mieltään koulun säilymisen puolesta.
Cygnaeus lågstadieskolan lapset ja aikuiset osoittivat maaliskuussa mieltään koulun säilymisen puolesta. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Pitkä kiistely Helsingin kantakaupungin ruotsinkielisestä kouluverkosta on ratkeamassa tavalla, joka säilyttää perinteikkään Cygnaeus lågstadieskolan Punavuoren Ratakadulla.

Opetuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto päätyi torstai-iltana esittämään yksimielisesti, että keskusta-alueelle perustetaan ruotsinkielinen yhtenäinen peruskoulu. Alaluokkien opetus järjestetään Cygnaeuksen lisäksi Kronohagens lågstadieskolassa Kruununhaassa. Yläluokkia opetetaan Norsenissa Unioninkadulla.

Päätös merkitsee samalla, että Jätkäsaareen suunniteltuja ruotsinkielistä ja pohjoismaista koulua ei toistaiseksi tule. Opetusvirasto esitti niiden perustamista ja Cygnaeuksen lakkauttamista, mutta poliitikot siis päättivät toisin. Lopullisen ratkaisun tekee kaupunginvaltuusto.

Koulukysymys herätti poikkeuksellisen paljon intohimoja. Maaliskuussa järjestettiin mielenosoitus Cygnaeuksen puolesta ja muutamissa keskustan kaupoissa myytiin koulua puolustavia t-paitoja. Muun muassa pankkiiri Björn Wahlroos otti kantaa entisen koulunsa puolesta.

Valittu ratkaisu merkitsee myös, että Kulosaaren ruotsinkielisten yläkoululaisten koulutie suuntautuu jatkossa Vartiokylään, ei keskustan Norseniin. Tämä on herättänyt vastustusta Kulosaaressa. Töölön ja itäisen kantakaupungin koulut puolestaan säilyvät ennallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat