Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki myymässä Jätkäsaaren Bunkkerin SRV:lle 22,7 miljoonalla eurolla – rakennukseen liikuntatiloja, uimahalli ja asuntoja

Bunkkerin liikuntatilojen käyttäjäksi tulisivat muun muassa Jätkäsaaren tulevat koulut, joihin ei ole suunniteltu liikuntasaleja.

Kaupunki
 
Rio Gandara / HS
Jätkasaaren bunkkeri ja sen suunnittelija Bertel Ekengren.
Jätkasaaren bunkkeri ja sen suunnittelija Bertel Ekengren. Kuva: Rio Gandara / HS

Helsinki myy Jätkäsaaressa sijaitsevan Bunkkerin eli entisen sataman kappaletavaravaraston SRV Rakennus Oy:lle. SRV:n on määrä rakentaa kaupunginosan suurikokoiseen maamerkkiin muun muassa liikuntatiloja, uimahalli, asuntoja sekä kaupallisia palveluja.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee SRV:n tarjousta maanantaina. Kauppahinta on noin 22,7 miljoonaa euroa.

Tarkoitus on, että Helsingin kiinteistöviraston ja SRV:n solmittua kaupan Bunkkerin liikuntatiloihin ja uimahalliin asettuu vuokralle Tilakeskus, joka vuokraa ne edelleen liikuntavirastolle sekä opetusvirastolle.

Bunkkerin liikuntatilojen käyttäjäksi tulisivat muun muassa Jätkäsaaren tulevat koulut, joihin ei ole suunniteltu liikuntasaleja.

SRV:n tarjouksessa liitteenä olevan viitesuunnitelman mukaan Bunkkerin kolme ylintä kerrosta purettaisiin. Niiden tilalle rakennettaviin kerroksiin tulisi asuntoja. Kaupunginhallituksen esittelytekstissä suunnitelmaa luonnehditaan arkkitehtuurillisesti korkealaatuiseksi.

Bunkkerin kerrosala on nykyisellään noin 39 000 neliömetriä, ja muutosten jälkeen 36 000 neliömetriä. Lähin vertailukohta on kerrosalaltaan 38 000 neliömetrin Sanomatalo.

Bunkkerin on määrä valmistua luovutuskuntoon toukokuussa 2019. Tällöin se ehtisi palvelemaan Jätkäsaaren peruskoulua, joka valmistuu samana vuonna.

Bunkkerin alueen asemakaava on hyväksytty kaupunkisuunnittelulautakunnassa 16. helmikuuta. Kaavamuutos on yleisön nähtävillä 22. huhtikuuta saakka.

Lopullisesti sekä kaupan että asemakaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat