Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppilaiden tihutyöt ja tappelut poikivat valituksia – Töölön ala-aste haluaa lopettaa hengailun koulun alueella

Helsinkiläiskoulun henkilöstö on pyrkinyt keskustelemaan häiriökäyttäytymisestä oppilaiden kanssa, mutta se ei rehtori Jutta Olsonin mukaan ole riittänyt.

Kaupunki
 

Oppilaiden huono käytös sai perjantaina Töölön ala-asteen koulun ryhtymään poikkeuksellisiin toimenpiteisiin.

Tuoreen ohjeistuksen mukaan oppilaiden ei pitäisi jäädä koulupäivän jälkeen oleskelemaan koulualueelle tai sen lähettyville vaan lähteä suoraan koteihinsa tai harrastuksiinsa. Taustalla on joidenkin oppilaiden häiriköinti ja tihutyöt, jotka ovat rehtori Jutta Olsonin mukaan aiheuttaneet runsaasti yhteydenottoja huoltajilta, lähialueen asukkailta ja ohikulkijoilta.

Yhteydenotot ovat liittyneet oppilaiden liikennekäyttäytymiseen, toisten omaisuuden tahalliseen vahingoittamiseen, oppilaiden keskinäisiin fyysisiin välienselvittelyihin ja oppilaiden kielenkäyttöön koulupäivän jälkeen.

”On rikottu lamppuja, yritetty polttaa kaikkea, mikä on puuta, vedetty spray-serpentiiniä autoihin ja kalusteisiin, kirjoiteltu seiniin ja roskattu”, Olsoni täsmentää.

Loppukevääksi julistetulla kehotuksella pyritään vähentämään häiriöitä. Olsoni tiedotti asiasta oppilaiden huoltajille Wilma-järjestelmän kautta perjantaina.

”Olemme puhuneet koululla ryhmissä ja yksittäisten oppilaiden kanssa. Se ei ole tehonnut, niin päädyimme tällaiseen ratkaisuun.”

Koulu on ollut yhteydessä myös poliisiin.

Olsoni tähdentää, että kyseessä ei ole kielto vaan kehotus. Rehtorina hän ei voi kieltää kaupunkilaisia käyttämästä koulun piha-alueita. Hän kuitenkin toivoo, että huoltajat suhtautuisivat koulun viestiin vakavasti.

”Helsingin kaupunkihan on linjannut, että koulujen pihat ovat käytössä vapaa-ajallakin. Olisi hienoa, että koulun tilat olisivat käytettävissä. Mutta koulujen keinot puuttua siihen, mitä koulujen pihoilla vapaa-ajalla tapahtuu, ovat vähäiset.”

Häiriköintiin on ollut Olsonin mukaan hankala puuttua, sillä tekijänä ei tiettävästi ole yksittäinen porukka. Koulun läheisyydessä liikkuu myös lapsia ja nuoria, jotka eivät ole koulun oppilaita.

Olsonin mukaan oppilaiden levottomuus lisääntyy keväisin, kun ulkona on valoisampaa ja lämpimämpää.

Töölön ala-asteen koulun 1.–6. luokilla on noin 370 oppilasta.

Oppilaiden käytös ja koulualueiden häiriöt nousevat julkisuuteen aika ajoin.

Viime elokuussa HS:n koulukyselyyn vastanneet vanhemmat toivoivat kouluihin muun muassa kovempaa kuria.

Maaliskuussa 2015 Helsingin ympäristökeskuksen selvitys totesi, että koulualueiden savuttomuudessa on yhä parantamisen varaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat