Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämeenkylän koululle annettiin lopullinen purkutuomio

Lakkautettu Tuomelan koulu saa jatkoaikaa koululaisten evakkotilana.

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Seiskaluokkalaiset Jami Lindfors (vas.) ja Alex Fageström jäivät viime viikolla koulun jälkeen keulimaan Hämeenkylän koulun pihaan.
Seiskaluokkalaiset Jami Lindfors (vas.) ja Alex Fageström jäivät viime viikolla koulun jälkeen keulimaan Hämeenkylän koulun pihaan. Kuva: Sami Kero / HS

Vantaa purkaa sisäilmaongelmista kärsineen Hämeenkylän koulun. Kaupunginhallitus löi asialle lopullisen sinetin maanantaina iltapäivällä.

Purkutuomio ei tullut yllätyksenä. HS uutisoi viime viikolla, että Vantaa varautuu korvaamaan Hämeenkylän koulun uudella koulurakennuksella.

Kyseiseen ratkaisuun päätyivät opetuksesta ja tilankäytöstä vastaavat viranomaiset alkuvuonna tehtyjen kattavien tutkimusten perusteella. Myös vantaalaispolitiikkojen mielestä koulu on purkukunnossa.

Hämeenkylän koulun oppilaat sijoitetaan ensi syyslukukaudesta alkaen muihin kouluihin ja mahdollisesti vuokrattaviin väistötiloihin. Koulun oppilasmäärä nousee ensi lukuvuonna liki 700 oppilaaseen.

Lakkautettu Tuomelan koulu päätettiin ottaa yhdeksi väistötiloista. Kolme vuotta sitten tehty lakkautuspäätös olisi tarkoittanut, että Tuomelan koulu olisi lopettanut tänä keväänä.

Alun perin Vantaa arvioi, että uusi koulu rakennetaan aikaisintaan vuosina 2021–2022. Nyt yritetään etsiä nopeampia ratkaisuja.

”Kaikkien poliittisten ryhmien mielestä on järkevää, että tutkitaan mahdollisuus tehdä uusi koulu tilaelementteinä. Puurakenteiset tilaelementit tehdään talotehtaissa kuivissa oloissa ja kootaan paikan päällä. Suurin osa suomalaisista asuu tällaisissa taloissa”, perustelee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok).

Poliitikot toivovat, että puukoulu voisi avata ovensa jo vuoden 2017 syksyllä. Silloin Vantaan ei tarvitsisi tilata väliaikaisia paviljonkitiloja varsinaisen koulurakennuksen rakentamisen ajaksi.

”Viimeistään kesäkuussa ratkaisun pitäisi olla selvillä”, sanoo Mäkinen.

Uuden koulun on arvioitu maksavan noin 21,6 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat