Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunki­seudun kirjastojen uusi nettisivu on älypuhelimen ystävä

Noin kolmannes Helmet.fi:n käyttäjistä tulee sivustolle tabletilla tai älypuhelimella

Kaupunki
 
Helmet-kirjastot
Tällainen on uusi Helmet-kirjastojen logo.
Tällainen on uusi Helmet-kirjastojen logo. Kuva: Helmet-kirjastot

Pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet.fi-palvelusivusto julkaistaan uudistuneena torstaina. Muutos tulee näkymään muun muassa sivuston yläreunaan sovitettuna isona valikkona, johon on nostettu sivuston käytetyimmät toiminnot.

Uudesta valikosta löytyy oikoreitit suoraan aineistohakuun, kirjastojen yhteystietoihin ja tapahtumahakuun, kertoo Helmet.fi:n päätoimittaja Iina Soininen.

Tällä hetkellä noin kolmannes Helmet.fi:n käyttäjistä tulee Soinisen mukaan sivustolle tabletilla tai älypuhelimella. Uudistuksen on myös määrä vastata siihen, että mobiililaitteiden käytön ennustetaan lisääntyvän tulevaisuudessakin.

”Sivustolle tehtiin responsiivisuusuudistus eli sivustoa voi käyttää entistä helpommin esimerkiksi älypuhelimella tai tablettitietokoneella. Sivustosta ei ole erillistä mobiiliversiota, vaan sivusto mukautuu kulloinkin käytettävän laitteen mukaisesti”, Soininen sanoo.

Uudistuksen jälkeen Helmet.fi:hin kirjaudutaan sisään sivuston oikeasta yläreunasta. Omat tiedot -sivulla voi entiseen tapaan uusia lainoja, varata kirjoja sekä muuta aineistoa ja tarkistaa lainojen eräpäiviä.

Verkkosivujen uudistuksen yhteydessä muuttuu myös Helmet-kirjastojen logo. Sen ja muut uudet visuaaliset elementit on suunnitellut graafikko Marja Hautala Muuks Creative -mainostoimistosta.

Helmet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat