Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iltapäiväkerhojen maksut nousevat 20 eurolla Helsingissä

Iltapäivätoiminnan maksuja ei ole nostettu Helsingissä kertaakaan vuoden 2007 jälkeen.

Kaupunki
 
Markus Jokela
Koulunkäyntiavustaja Iiro Luoto vei Meilahden ala-asteen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaita koululta iltapäiväkerhoon viime syyslukukauden alussa.
Koulunkäyntiavustaja Iiro Luoto vei Meilahden ala-asteen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaita koululta iltapäiväkerhoon viime syyslukukauden alussa. Kuva: Markus Jokela

Koululaisten iltapäivätoiminnan maksut nousevat ensi vuonna Helsingissä 20 eurolla kuussa. Korotusta voi pitää maltillisena, koska tuore laki olisi antanut kaksinkertaistaa maksut. Nyt korotus oli 25 prosenttia.

Helsingin opetuslautakunta päätti asiakasmaksujen korotuksesta tiistaina.

Ensi vuoden tammikuusta lähtien kello 16 päättyvä iltapäivätoiminta maksaa 100 euroa ja kello 17 päättyvä iltapäivätoiminta 120 euroa.

Korotus on Helsingissä harvinainen, koska maksuja ei ole nostettu kertaakaan vuoden 2007 jälkeen. Poliitikot olivat kriittisiä uutta lakia kohtaan, kun sitä vuodenvaihteessa valmisteltiin. Kaupunki otti silloin lakiluonnokseen kantaa ja piti enimmäismäärän korotuksia liian jyrkkinä.

Päätös on linjassa myös naapurikuntien kanssa. Vantaalla kello 16 päättyvä toiminta maksaa pian 100 euroa Helsingin tapaan, Espoossa osa-aikainen toiminta loppuu jo kello 15 ja maksaa 80 euroa. Molemmat naapurit nostavat viideltä iltapäivällä päättyvän toiminnan hintaa hiukan Helsinkiä enemmän, Espoo 140 euroon ja Vantaa 130 euroon.

Useimmat Uudenmaan kunnat ottavat korotukset käyttöön jo elokuussa, Helsinki vasta vuodenvaihteessa.

Helsinki järjestää iltapäivätoiminnasta neljänneksen itse. Loppuja kerhoja vetävät yritykset, seurakunnat ja yhdistykset, jotka saavat tähän kaupungilta avustusta. Vantaalla ja Espoossa iltapäivätoiminnasta vastaavat tällaiset ulkopuoliset palveluntuottajat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat