Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huonomaineista ”Piritoria” yritetään piristää – aukiolle halutaan houkutella ihmisiä poliisin sijaan

Rakennusvirasto pyytää asukkailta ideoita Vaasanpuistikon parantamiseen

Kaupunki
 
Outi Pyhäranta / HS
Poliisiauto on tuttu näky Vaasanpuistikossa Helsingin Sörnäisissä.
Poliisiauto on tuttu näky Vaasanpuistikossa Helsingin Sörnäisissä. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Sörnäisten metroaseman portaikosta avautuva Vaasanpuistikko aiotaan remontoida nykyistä viihtyisemmäksi.

Kansan keskuudessa Vaasanpuistikko tunnetaan nimellä Piritori. Piri on slangi-ilmaus amfetamiinille, joten lempinimestä voi päätellä jotakin aukion maineesta.

Järjestyksenpitoon liittyvät ongelmat ovat tuoneet alueelle kyseenalaista mainetta, arvioi myös Helsingin kaupungin rakennusvirasto tuoreessa tiedotteessaan.

Nyt etsitään ratkaisua. Rakennusvirasto yhteistyökumppaneineen aloittaa syksyllä alueen ideasuunnitelman laadinnan.

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja rakennusvirasto aikovat ottaa puntarointiin Vaasanpuistikkoa koskevat vanhat suunnitelmat ja selvitykset, jotka ovat hiipuneet syystä tai toisesta. Aihetta sivuaa muun muassa muutaman vuoden takainen kehittämisideointi.

Kaupunki kaipaa ideoita myös kaupunkilaisilta. Suunnitelmissa on jo muun muassa sähkönsyötön asentaminen aukiolle. Jos olisi sähköä, voitaisiin järjestää tapahtumia, joihin osallistuu ihmisiä.

Mitään räväkkää uudistumista ei ole kuitenkaan luvassa. Rakennusvirasto kuvailee parannustöiden tulevan tapahtumaan ”vähin erin”.

Ideasuunnitelman laatiminen alkaa ensi syksynä. Tavoitteena on rakennusviraston mukaan laatia kaksitasoinen suunnitelma, joka pitää sisällään lyhyen tähtäimen suunnitelman ja pidemmän aikavälin tavoitesuunnitelman.

Vaasanpuistikon laidoilla sijaitsevien kerrostalojen asukkaat ovat kertoneet olevansa kyllästyneitä ”Piritorin” levottomuuteen. Aukio on Helsingin poliisin painopistealuetta, mikä tarkoittaa keskimääräistä aktiivisempaa partiointia siellä.

Paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan herätti myös Vaasanpuistikossa ollut tapahtumakatos. Yleisten töiden lautakunta antoi rakennelmalle häätökäskyn helmikuun alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat