Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikot haluavat miljoonien eurojen lasipaviljongin Hakaniementorille

Kiinteistölautakuntaa johtava Juha Hakola pitää mahdollisena, että Hakaniemen hallin saneeraus viivästyy.

Kaupunki
 
HAKANIEMEN YKKÖSKAUPPIAAT
Tältä Hakaniemen torille sijoitettava lasipaviljonki voisi näyttää torilta Ympyrätalolle katsottaessa.
Tältä Hakaniemen torille sijoitettava lasipaviljonki voisi näyttää torilta Ympyrätalolle katsottaessa. Kuva: HAKANIEMEN YKKÖSKAUPPIAAT

Hakaniemen kauppahallin väistötilat sijoitetaan äärimmäisen todennäköisesti Hakaniementorille pystytettävään lasipaviljonkiin. Helsingin kiinteistölautakunta päätti asiasta yksimielisesti torstaina hieman ennen iltaviittä.

”Esitämme kaupunginhallitukselle, että he myöntäisivät meille 5,7 miljoonaa euroa, joka voitaisiin käyttää lasirakennelman tai muun rakennelman investointiin”, sanoo kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Juha Hakola (kok) HS:lle.

”Nyt on oleellista, että sille rakennelmalle saadaan investointimäärärahaa. Se on tietenkin jostain muualta pois. Me emme päätä, mistä se raha on pois, siksi asia menee kaupunginhallitukseen”, Hakola sanoo.

Jos lasinen paviljonki päätetään rakentaa, sille pitää löytyä myös jatkokäyttöä, kiinteistölautakunta vaatii. Yksi vaihtoehto on, että lasihalli jäisi Hakaniementorille vuodeksi tai kahdeksi Hakaniemen hallin peruskorjauksen valmistumisen jälkeen. Keskusteluissa on ollut esillä myös, että paviljonki voisi jatkossa sijoittua vaikkapa Teurastamon alueelle.

Lasipaviljongin rakentaminen maksaisi enimmillään 5,7 miljoonaa. Hinta-arvio tarkentuu lasipaviljonkia koskevan tarjouskilpailun ja rakennuksen hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen.

”Oudoksun, että se maksaa noin paljon, kun jäähallinkin pystyy rakentamaan vesijättömaalle 6,3 miljoonalla eurolla”, Hakola sanoo.

Hakaniemen halli on tarkoitus sulkea rakennuksen peruskorjauksen ajaksi. Korjaustöiden on määrä alkaa ensi vuoden alussa. Hallin pitäisi avautua töiden valmistumisen jälkeen syksyllä 2018.

Hakola ei usko, että lasipaviljonki olisi valmiina vielä ensi vuoden alussa.

”Uskon, että apulaiskaupunginjohtaja [ Anni] Sinnemäki (vihr) vie asian kaupunginhallitukseen mahdollisimman pian, koska kiire tulee jo nyt”, Hakola sanoo.

”Kun hallin saneeraus alkaa sillä pitäisi olla väistötilat olemassa, jos niitä ei ole niin saneeraus vähän venyy ja vastaavasti hallin uudelleen avaaminen viivästyy.”

Eli lasipaviljongin olisi tarkoitus olla valmis vuoden 2017 alussa?

”Ei ole realismia, että se olisi valmis siinä aikaikkunassa”, Hakola vastaa.

Lasipaviljongin vaikutukset Hakaniemen hallin peruskorjauksen aikatauluun varmistuvat lasipaviljongin kilpailutusvaiheen jälkeen. Noin 2 000 neliön paviljonkiin on tarkoitus saada 144 asiakaspaikkaa.

Hakaniemen hallin peruskorjaus maksaa yhteensä noin 12,5 miljoonaa euroa. Sen yhteydessä vuonna 1914 valmistuneen hallin sisätilat on tarkoitus palauttaa alkuperäiseen ilmeeseensä. Korjauksen yhteydessä uusitaan myös rakennuksen ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmät.

Kiinteistövirasto esitti hallin väistötilaksi HOK-Elannon tavaratalon 2. kerrosta viereiseltä Siltasaarenkadulla.

Kiinteistöviraston tilakeskus arvioi, että väistötilojen sijoittaminen sinne maksaisi noin 2,15 miljoonaa. Väistötilojen sijoittaminen Kangashalliin maksaisi 3,7 miljoonaa.

Kiinteistölautakunta hylkäsi nämä vaihtoehdot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat