Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenen markka- ja pennikokoelma tuotiin Vantaan poliisille? Poliisi etsii omistajaa sosiaalisessa mediassa

Poliisi julkaisi markkakokoelmasta kuvan sosiaalisessa mediassa ja pyysi asiasta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä

Kaupunki
 
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
Itä-Uudenmaan poliisi pyysi perjantaina Facebook-sivuillaan ihmisiä jakamaan eteenpäin tietoa tämän rahakokoelman löytymisestä.
Itä-Uudenmaan poliisi pyysi perjantaina Facebook-sivuillaan ihmisiä jakamaan eteenpäin tietoa tämän rahakokoelman löytymisestä. Kuva: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Vantaan pääpoliisiasemalle Tikkurilaan tuotiin perjantaina erikoinen löytötavara: muovikassi, jossa oli muun muassa rahakokoelmia.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoi asiasta Facebook-sivuillaan perjantaina alkuiltapäivästä.

Omistajaltaan hukkaan on joutunut hukkaan esimerkiksi vanhoja pennejä ja markkoja paperille liimattuna. Muovikassista löytyi myös toinen rahakokoelma, jonka poliisi kuvailee olevan ”vähän erikoisempi” kuin markkakimara.

Poliisi julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan markkakokoelmasta. Viranomaiset pyytävät siitä jotain tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostitse Itä-Uudenmaan poliisille osoitteeseen vihje.vantaa@poliisi.fi.

Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksella ei ollut perjantaina iltapäivällä antaa lisätietoja muovikassista.

Helsingin poliisi vastaanotti maaliskuussa niin ikään erikoisen, joskin huomattavasti vanhoja rahoja vaarallisemman löytötavaran, kun asiakaspalvelutiskille ilmestyi sodanaikainen pommi. Muun muassa HS uutisoi tuolloin asiasta.

Helsingin poliisi muistutti pommitapauksen yhteydessä, että räjähteitä ei saa tuoda löytötavaroihin. Jos räjähteen sattuu löytämään esimerkiksi maastosta, pitää siitä poliisin mukaan ilmoittaa suoraan hätänumeroon 112.

Perinteisempiä löytötavaroita, kuten lompakoita ja polkupyöriä, poliisi ottaa vastaan asemillaan ympäri Suomea. Löytötavaralaki myös vaatii ilman omistajaa lojuvan omaisuuden löytäjää joko ilmoittamaan asiasta omistajalle tai toimittamaan tavaran poliisille.

Jos löytötavaralle ei löydy omistajaa, siirtyy se valtion omaisuudeksi. Valtiolle siirtyneet löytötavarat myydään huutokaupalla tai muulla sopivalla tavalla, otetaan valtion käyttöön tai hävitetään.

Länsi-Uudenmaan poliisi on esimerkiksi järjestämässä lauantaina huutokaupan pääpoliisiasemalla Espoon Kilossa. Siellä on huudettavana muun muassa rikoksentekovälineenä valtiolle tuomittu jääkaira.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat