Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppiaat ovat tohkeissaan Hakaniemen lasi­paviljongista – ”Saisimme sen avulla maailman­luokan torialueen”

Hakaniemen hallin väistötilat siirretään todennäköisesti torille rakennettavaan lasiseen paviljonkiin. Kauppiaat toivovat, että lasipaviljongista tulisi pysyvä osa Hakaniementoria.

Kaupunki
 
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto / Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy
Havainnekuva Hakaniementorin paviljongin sisältä. Tässä vaihtoehdossa olisi kangaskate.
Havainnekuva Hakaniementorin paviljongin sisältä. Tässä vaihtoehdossa olisi kangaskate. Kuva: Helsingin kaupungin kiinteistövirasto / Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy

Hakaniemi

Sulje silmäsi ja ajattele Hakaniementoria kesäiltana. Näe torin harmaat mukulakivet, ohitsesi horjuvat puliukot ja metroon, raitiovaunuun tai bussiin torin läpi vaeltavat ihmiset.

Nyt avaa silmäsi ja kysy: onko tämä parasta, mihin Hakaniementori pystyisi?

Hakaniemen hallikauppiaita edustavan yhdistyksen johtokuntaan kuuluvan Jukka Rosendahlin mielestä ei. Hänen mielestään Helsingin keskeisellä alueella sijaitseva tori on iltaisin hallin sulkeuduttua ja torimyyjien pakattua pöytänsä pelkkä autio läpikulkupaikka.

Nyt Rosendahl on kuitenkin innoissaan. Helsingin kiinnteistölautakunta esitti torstaina kaupunginhallitukselle, että Hakaniemen hallin väistötilat siirrettäisiin Hakaniementorille rakennettavaan lasiseen paviljonkiin. Kiinteistölautakunnan mielestä paviljonki voisi mahdollisesti toimia torilla vuoden tai kaksi sen jälkeenkin, kun Hakaniemen hallin remontti on valmistunut.

Hakaniemen Ykköskauppiaat -yhdistyksen johtokuntaan kuuluva Rosendahl toivoo, että lasipaviljongista tulisi pysyvä osa Hakaniementoria. Hänen mielestään se voisi täydentää oivasti Hakaniemen hallin ja torimyyjien tarjontaa.

”Torimyyjät lopettavat kello 15 ja Hakaniemen halli sulkeutuu kello 18. Tori voisi elää koko päivän ja toimia Hakaniemen alueen sydämenä. Aamulla alueella toimisi kahviloita ja illallaa ravintoloita niin myöhään kuin ravintoloilla intoa riittää ja ne saavat lupia”, Rosendahl sanoo.

Hakaniemen ykköskauppiaat
Kauppiaiden teettämä havainnekuva näkymästä kohti Ympyrätaloa ja Areenataloa.
Kauppiaiden teettämä havainnekuva näkymästä kohti Ympyrätaloa ja Areenataloa.

”Saisimme sen avulla sinne maailmanluokan torialueen. Siellä olisi halli, tori, paviljonki ja ihan oikeasti elämää. Sen avulla saisimme ihmisiä valumaan keskustasta, Torkkelinmäeltä ja Kalliosta tänne torille. Nyt sieltä loppuu elämä, kun tori ja halli pistetään kiinni. Se on käytännössä pelkkä läpikulkupaikka.”

Mitä paviljonkiin sitten pitäisi tehdä?

Ravintoloita, terasseja ja seutua elävöittäviä liikkeitä, Rosendahl listaa.

”Näkisin tämän erinomaisena ratkaisuna saada Hakaniemen alue eloon. Tänne on mahtavat yhteydet ja turistit tulevat tänne jo nyt”, hän sanoo.

”Tärkeää on kuitenkin saada niin sanottua kantaväestöä tänne, koska turistit asioivat siellä, missä paikalliset ovat. Nykypäivän turistit haluavat nähdä kaupungin autenttista elämää. Siksi kaupunkilaisille tarjottavat palvelut ovat kaiken a ja o.”

”Mielestäni kannattaa pitää halli hallina ja tuoda ravintolakulttuuri siihen paviljonkiin.”

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto / Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy
Havainnekuva Hakaniemen torille suunnitellusta lasipaviljongista.
Havainnekuva Hakaniemen torille suunnitellusta lasipaviljongista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat