Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt loppui ikäsyrjintä – tiedekeskus Heureka palkkaa 30 yli 70-vuotiasta

Dialogi ajassa -näyttely pyrkii avaamaan tiedekeskuksen vieraille ikääntymisen yksilöllisyyttä ja lisäämään empatiaa ikääntyneitä kohtaan.

Kaupunki
 
Dialogi ajassa -näyttely on kehitetty alunperin Saksassa. Kuvassa Frankfurtin näyttely.
Dialogi ajassa -näyttely on kehitetty alunperin Saksassa. Kuvassa Frankfurtin näyttely.

Tiedekeskus Heureka tiedottaa palkkaavansa noin 30 opasta. Työnhakijoille on kuitenkin tällä kertaa poikkeuksellinen vaatimus: heidän pitää olla yli 70-vuotiaita.

Heurekassa avautuu lokakuussa nimellä Dialogi ajassa kulkeva näyttely, joka pyrkii avaamaan tiedekeskuksen vieraille ikääntymisen yksilöllisyyttä ja lisäämään empatiaa ikääntyneitä kohtaan.

Heurekan mukaan oppaiksi haluavien pitää olla positiivisia, elämäniloisia ja sosiaalisia senioreja, jotka ovat valmiita jakamaan oman elämäntarinansa. Lokakuussa alkavan työsuhteen mitta on 3,5 kuukautta. Heurekan innoituspäällikkö Merja Nuutinen kertoo, että oppaille maksetaan noin 12,5 euron tuntipalkka.

”Töitä on keskimäärin noin neljä tuntia per päivä ja yhdestä kolmena päivänä viikossa”, Nuutinen sanoo.

Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykosk i kertoo, että Saksasta lähtöisin olevan näyttelyn formaatti seuraa Heurekassa aiemmin esillä olleita Dialogi pimeässä - ja Dialogi hiljaisuudessa -näyttelyitä.

”Dialogi pimeässä -näyttelyssä oppaina toimivat sokeat. Dialogi hiljaisuudessa -näyttelyssä vierailla taas oli päässään kuulosuojaimet ja heitä opastettiin viittomakielellä”, Myllykoski kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat