Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahoista sisäilmaongelmista kärsivä leikkipuistorakennus suljetaan Itä-Helsingissä

Myllypuron lapset saavat odottaa uutta puistoa ainakin vuoteen 2020.

Kaupunki
 
Tatu Lertola
Mustapuron leikkipuisto Myllypurossa.
Mustapuron leikkipuisto Myllypurossa. Kuva: Tatu Lertola

Helsinki lopettaa heinäkuussa myllypurolaisen leikkipuisto Mustapuron. Uusi puisto syntyy mahdollisesti myöhemmin läheisen päiväkoti Myllytontun tilojen yhteyteen, kun päiväkotia peruskorjataan.

Helsinki sulki Mustapuron sisätilat kiireellä viime vuonna, kun tiloista löydettiin kosteusvaurioita, ja sisäilma todettiin terveydelle vaaralliseksi.

Puistossa on järjestetty tämän jälkeen ulkona avointa toimintaa aamupäivisin. Koululaisten iltapäiväkerho on siirretty Itäkeskuksen koululle, pienempien lasten leikkitoiminnan kerho leikkipuisto Iso-Anttiin.

Kaupunki ei pidä 1960-luvulla rakennetun leikkipuistorakennuksen korjaamista mielekkäänä. Alueen lapset saavat odottaa uutta puistoa Myllytontun yhteyteen ainakin vuoteen 2020. Sitä ennen pitää lähteä kauemmas kaupungin muihin leikkipuistoihin.

Helsingin kymmenistä leikkipuistorakennuksista ainakin viidennes on huonossa kunnossa. Osa puistoista on tarkoitus kunnostaa, osa liitetään mahdollisesti samoihin tiloihin esimerkiksi koulun tai päiväkodin kanssa.

Tarkempia koko kaupunkia koskevia suunnitelmia ei ole vielä julkistettu.

Helsingissä on 65 virallista leikkipuistoa. Niissä on ulkoleikkivälineiden lisäksi leikkipuistorakennus, jossa on avointa toimintaa perheille, iltapäiväkerhoja koululaisille ja leikkitoiminnan kerhoja pienemmille lapsille päiväkodin vaihtoehdoksi. Kesäisin puistoissa tarjotaan ilmainen lämmin ruoka alle 16-vuotiaille.

HS uutisoi tiistaina, että Helsingissä ainakin 59 koulussa on havaittu sisäilmaongelmia. Juttu luettavissa täällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat