Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo viisi ehdolla Hesyn johtoon – riitaisa eläinsuojeluyhdistys houkuttaa ehdokkaita uhkasakoista huolimatta

Eläinsuojeluyhdistys valmistautuu myrskyisään vuosikokoukseen lauantaina

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Hesyn kissatalon asukkaita maaliskuussa.
Hesyn kissatalon asukkaita maaliskuussa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Sisäisten kiistojen jakama Helsingin eläinsuojeluyhdistys (Hesy) valmistautuu myrskyisään vuosikokoukseen ensi lauantaina vapunaattona. Yhdistyksen puheenjohtajuudesta ja hallituspaikoista on luvassa todellinen ottelu, koska ehdokkaita on paljon.

Hesyn puheenjohtajuus kiinnostaa jo viittä ehdokasta.

Uusimpana kandidaattina puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut helsinkiläisjohtaja, useiden yritysten ja yhdistysten hallituksissa työskennellyt Martti From.

Aiemmin puheenjohtajuudesta olivat ilmaisseet kiinnostuksensa Hesyn entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Hannele Luukkainen (kok), osastonhoitaja Nina Willberg sekä perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas (ps).

Viides kandidaatti eli jäsenmaksunsa myöhässä maksanut Jarmo Nieminen (vihr) ei siviilioikeuden professori Heikki Halilan mukaan ole kelpoinen puheenjohtajaehdokkaaksi.

Hesy on jo pitkään työsuojeluviranomaisten tarkastusten kohteena. Viimeisimmän tarkastuksen jälkeen Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) velvoitti korjaamaan työntekijöiden työolot 60 päivässä. Avi myös langetti Hesylle 8 000 euron uhkasakon toimenpiteiden vauhdittamiseksi.

Jos valvontaviranomaiset pitävät Hesyn reaktiota riittämättömänä, he voivat tuplata uhkasakon, ja myöhemmässä vaiheessa laittaa sen perintään. Viimeisenä keinona työsuojeluviranomaiset voivat tehdä poliisille tutkintapyynnön esitutkinnan aloittamisesta.

Sotku on myös jo johtanut siihen, että useat eläinsuojeluyhdistykselle rahojaan testamentanneet ovat halunneet muuttaa testamenttiaan.

Hesyn hallitukseen on ehdolla yhteensä 17 ehdokasta. Hallituksen kuudesta jäsenestä pitäisi sääntöjen mukaan olla erovuorossa vain kolmannes eli kaksi jäsentä, mutta vuosikokoukseen on tulossa esitys koko nykyisen hallituksen erottamisesta.

Hesyn vuosikokous järjestetään vappuaattona kello 10 Pelastusarmeijan temppelissä, Uudenmaankatu 40. Tilaisuus on avoin vain Hesyn jäsenille.

Korjaus 28.4. klo 15.39: Poistettu Martti Fromin sukunimestä toinen m-kirjain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat