Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi ottanut kiinni useita epäiltyjä pyörävarkaita – ”Iso kiitos kuuluu aktiivisille ihmisille”

Poliisi pääsee pyörävarkaiden jäljille usein yleisövihjeiden perusteella.

Kaupunki
 
Maija Koivisto
Juhani Niiranen / HS
Poliisi on saanut pyörävarkaita kiinni itse teossa, kun nämä ovat yrittäneet rikkoa pyörien lukkoja.
Poliisi on saanut pyörävarkaita kiinni itse teossa, kun nämä ovat yrittäneet rikkoa pyörien lukkoja. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Helsingin poliisi on ottanut tällä viikolla kiinni useita henkilöitä epäiltynä pyörävarkauksista. Tiistaiyönä kiinni otettiin neljä henkilöä, keskiviikkona yksi.

Poliisi on saanut henkilöt kiinni itse teossa, kun nämä ovat yrittäneet rikkoa pyörien lukkoja.

”Mikäli huomaa, että joku on esimerkiksi yöaikaan rikkomassa tai sahaamassa pyörän lukkoa auki, tulee asiasta ilmoittaa pikaisesti hätäkeskukseen”, ylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta muistuttaa tiedotteessa.

Poliisi tarkkailee aktiivisesti netin myyntipalstoja ja profiloi henkilöitä, jotka mahdollisesti myyvät netissä varastettuja pyöriä.

”Iso kiitos pyörävarkaiden paljastumisesta kuuluu kuitenkin edelleen aktiivisille ihmisille, jotka tarkkailevat ja etsivät oma-aloitteisesti myyntipalstoilta varastettuja polkupyöriään ja muuta tavaraa. Useiden tekijöiden jäljille on päästy yleisövihjeiden perusteella”, Lotta toteaa.

Poliisi muistuttaa, että kaikkien pyöräilijöiden kannattaa ottaa valokuva polkupyörästään, sekä ottaa pyörän malli ja runkonumero ylös pikimmiten.

Poliisin haltuun päätyy päivittäin pyöriä, joiden omistajaa ei koskaan löydetä.

”On tärkeää, että ihmiset tekevät rikosilmoituksen varastetusta pyörästä. Näin mahdollisuudet pyörän löytämiseksi paranevat ja poliisi pystyy sarjoittamaan näitä rikoksia”, Lotta toteaa.

Myös kunnollisen, mielellään U-mallisen lukon hankkiminen on suotavaa. Polkupyörä kannattaa lukita pyörätelineeseen kiinni pyörän rungosta.

Myös varastetun polkupyörän ostaja syyllistyy rikokseen. Suurin osa varastetuista pyöristä myydään netin myyntipalstoilla ja kirpputoreilla. Ostajalla on aina tietty velvollisuus selvittää käytetyn pyörän alkuperä.

”Hälytyskellojen tulee soida viimeistään siinä vaiheessa, mikäli on ostamassa nettipalstoilta uudenveroista monen sadan euron hintaista pyörää pilkkahinnalla”, Lotta toteaa.

”Pyörää ostaessa kannattaa myyjältä pyytää aina ostokuitti ja pyytää myyjää näyttämään henkilöllisyystodistus, varsinkin jos kyseessä on uutukainen pyörä.”

Pyörävarkaudet lisääntyvät aina kevään ja kesän lähestyessä. Viime kesänä Helsingissä kirjattiin yli 4 000 pyörää varastetuksi.

Varkaiden suosiossa ovat erityisesti Helkaman Jopo-pyörät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat