Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalankulkijat olivat unohtua Hämeentien remontissa

Kallion kadundallaajat olivat vähällä jäädä sivuun Hämeentien pyöräkaistoja koskevassa lennokkaassa valtuustokeskustelussa, kirjoittaa HS:n kaupunkitoimittaja Kimmo Oksanen.

Kaupunki
 
Kimmo Oksanen
Laura Oja / HS
Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen, että Hämeentielle tulee pyöräkaistat.
Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen, että Hämeentielle tulee pyöräkaistat. Kuva: Laura Oja / HS

Helsingin kaupunginvaltuustossa Maija Anttila (sd) nousi puhujakorokkeelle tunnustamaan, että hän vastusti aikanaan Hämeentielle jalkakäytävistä lohkaistaviksi ehdotettuja pyöräteitä, koska ne olisivat menetys jalankulkijoille.

Nyt oli laulu toinen: Anttila, kuten lähes koko demariryhmä kannatti väylän muuttamista joukkoliikenteen ja pyöräilyn kaduksi.

Osku Pajamäki (sd) teki puolueensa nimissä jalkailuasiasta virallisen äänestyttämällä ponnesta otsikolla: ”Hämeentiestä viihtyisä asumisen, liikkumisen, kaupan ja oleskelun katu”.

Teksti kuului näin: ”Kaupunginhallitus valmistelee Hämeentielle liikennesuunnitelman ohella kattavan kadun parannussuunnitelman. Suunnitelmassa on otettava huomioon Hämeentien asuntokadun, pienten liikkeiden, jalankulun, iäkkäiden ja lapsiperheiden tarpeet jne. Kadun varrelle on istutettava viihtyisyyden ja oleskelun parantamiseksi puita ja istutuksia. Raideliikenne ja sähköbussit kuuluisivat Hämeentien tulevaisuuteen.”

Valtuusto hyväksyi ponnen äänin 52–3, mikä tarkoittaa, että Hämeentien joukkoliikenne- ja pyöräilykadun jatkosuunnittelussa ja rakentamisessa nuo asiat on toteutettava.

Myös Sirpa Asko-Seljavaara (kok) ja Sami Muttilainen (vas) olivat huomanneet, että kävelijät olivat unohtua Hämeentie-päätöksestä. Muttilainen huomioi etenkin näkövammaiset jalankulkijat. Valtuusto hyväksyi myös heidän pontensa kerrotussa järjestyksessä 77–0 ja 73–1:

”Valtuusto edellyttää, että jatkovalmistelussa huomioidaan jalankulkijaystävällisyys (Asko-Seljavaara) ja ”jatkosuunnittelussa tulee selvittää liikenneturvallisuus myös näkövammaisten osalta (Muttilainen)”.

Valtuuston keskustelu aaltoili laajoissa sfääreissä. Välillä käytiin jopa 1500-luvulla ( Otso Kivekäs, vihr), Heikki Wariksen pitkän sillan tuolla puolen ( Ilkka Taipale, sd) ja New Yorkissa, Manhattanin Broadwaylla ( Kaarin Taipale, sd).

Oli hyvä, että tässä lennossa eivät Kallion kadundallaajat aivan unohtuneet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat