Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viron presidentti tyrmää nostalgian

Kaupunki
 
Mika Ranta / HS
Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves soitti torstaina levyjä Kaiku-klubilla yhdessä Sam Yaffan kanssa.
Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves soitti torstaina levyjä Kaiku-klubilla yhdessä Sam Yaffan kanssa. Kuva: Mika Ranta / HS

Torstai-iltana loppuunmyydyllä dj-keikalla Helsingissä esiintynyt Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves kiistää, että paras musiikki tehtiin 1960- ja 1970-luvulla.

”Olen täysin eri mieltä. Minusta musiikki ei ollut silloin parempaa. Musiikki tosin muuttui silloin todella nopeasti, esimerkiksi vuosien 1965 ja 1967 välillä, sen jälkeen muutos hidastui”, 63-vuotias Ilves arvioi.

Ilves ottaa esimerkiksi vastikään kuolleen Princen.

”Ajatellaan vaikkapa Princen kitarasooloa kappaleessa While My Guitar Gently Weeps. Se on kirkkaasti parempi kuin Eric Claptonin alkuperäisversiossa soittama. Kuulin, että Eric Claptonilta kysyttiin, että miltä tuntuu olla maailman paras kitaristi, ja Clapton oli vastannut, että ’en tiedä, kysykää Princeltä’.”

Ilveksen dj-vierailu on osa hänen hyväntekeväisyysprojektiaan. Presidentin esiintymisten lipputulot ohjataan Virossa vaikeasti sairaiden lasten hyväksi toimivalle järjestölle.

Aiemmin hän on tehnyt dj-keikkoja Tallinnassa ja Riikassa. Lisäksi Ilveksen nuoruuden suosikkikappaleista on koottu albumi, joka on julkaistu aiemmin Baltian maissa ja nyt myös Suomessa. Myös levyn tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Levyn musiikki on peräisin vuosilta 1963–1978, ja skaala ulottuu Beach Boysista Velvet Undergroundiin ja The Ramonesiin.

”Halusin välttää kaikkein ilmeisimpiä valintoja, Siksi mukana ei ole esimerkiksi Beatlesia eikä The Rolling Stonesia”, Ilves sanoo.

Presidentti vakuuttaa kuuntelevansa paljon myös uutta musiikkia.

Hänen tuoreimpiin suosikkeihinsa kuuluu viime vuonna debyyttilevynsä julkaissut yhdysvaltalainen Algiers, joka yhdistää musiikissaan soulia, gospelia ja kokeellista rockia.

”Latasin juuri maanantaina PJ Harveyn uuden levyn ja minusta sieltä voi aistia Algiersilta saatuja vaikutteita. Voi tietysti olla, että liioittelen, ja että kyse on uudesta trendistä.”

Mika Ranta / HS
Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves valmistautui dj-keikkaansa Helsingin Kaiku-klubilla torstaina.
Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves valmistautui dj-keikkaansa Helsingin Kaiku-klubilla torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat