Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon Niipperin koululaiset tilausbusseilla evakkoon

Sisäilmaongelmaisen koulun oppilaat Lintumetsän ja Lintuvaaran kouluihin.

Kaupunki
 
Akseli Valmunen / HS
Niipperin koulussa Espoossa tehtiin tammikuussa korjauksia rakenteista löytyneen kosteuden ja sädesienen poistamiseksi.
Niipperin koulussa Espoossa tehtiin tammikuussa korjauksia rakenteista löytyneen kosteuden ja sädesienen poistamiseksi. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Sisäilmaongelmista ja sädesienestä kärsineen pohjoisespoolaisen Niipperin koulun opetus järjestetään ensi lukuvuonna Lintumetsän ja Lintuvaaran koulujen tiloissa. Oppilaat kulkevat Niipperistä näihin kouluihin tilausbusseilla.

Espoon opetuslautakunta käsitteli Niipperin järjestelyjä torstai-iltana. Koulussa on 241 oppilasta luokilla 1–6.

Lautakunta pyysi Espoon tilapalveluja hankkimaan Niipperin koulun yhteyteen siirtokelpoiset koulutilat niin, että ne voidaan ottaa käyttöön lukuvuoden 2017-2018 alusta alkaen.

Niipperin vanha koulussa on tehty useita korjauksia, mutta sisäilmaongelmat ovat jatkuneet. Koulu on ollut käyttökiellossa helmikuun alusta lähtien. HS kertoi ongelmista tammikuussa.

Koska koulun korjaaminen on tulossa kallliiksi eikä sisäilman paraneminen korjausten seurauksena olisi varmaa, vanha koulurakennus on päätetty purkaa. Rakennus ei myöskään vastaa nykyopetuksen tarpeita ja vaatimuksia.

Niipperin koulun tilat korvataan siirtokelpoisella koulurakennuksella, kunnes mahdollisen uuden koulun paikka ja rahoitus ovat selvillä.

Espoossa on useita huonokuntoisia koulurakennuksia, joiden korjausta päättäjät parhaillaan miettivät. Maanantaina Espoon kaupunginvaltuusto ratkaisi, että Karhusuolle rakennetaan uusi koulu ja kirjasto. Alueen koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista jo pitkään.

HS uutisoi pääkaupunkiseudun koulujen laajoista sisäilmaongelmista viime viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat