Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Pussillinen ulostetta posti­luukusta oli viimeinen pisara” – kisa eläinsuojelu­yhdistyksen johdosta kiristyy

Yksi riitaisan Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen johtoon pyrkineistä vetäytyi. ”Paketin mukana tuli viesti, jossa toivotettiin terveiset Hesyyn”, Nina Willberg kertoo HS:lle.

Kaupunki
 
Juhani Niiranen / HS
Hesyn eläinsuojelukeskus, tuttavallisemmin kissatalo, Yhdyskunnantiellä Helsingissä.
Hesyn eläinsuojelukeskus, tuttavallisemmin kissatalo, Yhdyskunnantiellä Helsingissä. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Sisäisten riitojen ja väärinkäytössyytösten värittämä kamppailu Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (Hesy) johtopaikasta on noussut uusille kierroksille.

Yksi puheenjohtajaehdokakkaista, Nina Willberg, ilmoitti torstaina Facebookissa luopuvansa ehdokkuudesta mustamaalauskampanjan vuoksi.

”Työpaikalleni on soitettu useita häirikköpuheluita. Raja on ylitetty jo monesti, mutta pussillinen ulostetta postiluukusta oli se viimeinen pisara”, Willberg kirjoittaa. Viestin mukaan hän kokee turvallisuutensa tulleen uhatuksi, ja jättää tapahtumat poliisin tutkittavaksi.

Viesti on kirjoitettu Eläinten ja Ihmisten Hesy -nimisen vaaliryhmittymän profiililla, mutta Nina Willbergin allekirjoituksella.

”Lähetys liittyi suoraan puheenjohtajakisaan. Paketin mukana tuli viesti, jossa toivotettiin terveiset Hesyyn”, Willberg kommentoi perjantaina HS:lle.

Vielä viime viikolla Willberg oli samassa ryhmässä kritisoinut agressiivista kampanjointia, mutta viestittänyt, että ”nähdään vuosikokouksessa”. Kokous järjestetään vappuaattona.

Hesyn johdolla on käytettävissään poikkeuksellisen paljon rahaa, sillä yhdistyksen varallisuus on noin viisi miljoonaa euroa. Se sai pelkästään testamenttilahjoituksia 720 000 euron arvosta vuonna 2014.

Sisäiset riidat ovat repineet Hesyä jo pitkään. Työsuojeluviranomaiset ovat antaneet yhdistykselle aikaa kesäkuun puoliväliin saakka järjestää henkilöstön työolot kuntoon. Järjestölle on langetettu 8 000 euron uhkasakko.

Viranomaisten tarkastuskäynneillä on toistuvasti tullut esille työntekijöiden kokema häirintä ja epäasiallinen kohtelu. Työntekijöiden mukaan epäasiallinen kohtelu on ollut uhkaavaa käytöstä, huutamista, mykkäkoulua ja epäasiallista puhuttelua, mikä on koettu ammattitaitoa halventavana.

Viime marraskuussa Hesyn jättivät toiminnanjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja neljä eläintenhoitajaa.

Verkkojulkaisu creat.fi:n mukaan hyvin samantyyppisiä työpaikkakiusaamiseen viittaavia havaintoja työsuojeluviranomaiset ovat tehneet jo vuonna 2004.

Yhdistys on myös takavuosina järjestänyt rahankeräyksiä ilman asianmukaista lupaa. Poliisihallitus epäsi yhdistyksen rahankeräyshakemuksen edellisen vuoden rikkomusten vuoksi vuonna 2011.

Tänä keväänä Helsingin ympäristölautakunta pudotti yhdistyksen pois avustuslistalta, koska yhdistyksellä on keskeneräinen oikeusjuttu edellisen vuosikokouksen tapahtumista. Vuosikokoukseen ei myöskään ollut toimitettu tilinpäätösasiakirjoja kokonaisuudessaan.

Hesyn puheenjohtajaksi ovat ehdolla entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Hannele Luukkainen (kok), perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas (ps) sekä helsinkiläisjohtaja ja hallitusammattilainen Martti From.

Puheenjohtajaksi on ehdolla myös Jarmo Nieminen (vihr), joka maksoi jäsenmaksunsa yhdistyksen sääntöjen mukaan myöhässä. Sääntöjen mukaan puheenjohtajaehdokkaiden olisi pitänyt maksaa jäsenmaksunsa helmikuun loppuun mennessä.

Hesyn vuosikokousta kiristää puheenjohtajavalinnan lisäksi se, että asialistalla on vaatimus koko kuusihenkisen hallituksen erottamisesta. Sääntöjen mukaan vuosikokouksessa valitaan uudet jäsenet vain erovuoroisten tilalle. Ehdokkaita hallitukseen on yhteensä 19.

Hesyn vuosikokous järjestetään lauantaina 30. huhtikuuta Pelastusarmeijan temppelissä, Uudenmaankatu 40. Kokous on avoin jäsenille, joiden jäsenyystarkistus alkaa klo 9.15.

Ruutukaappaus Facebookista.
Ruutukaappaus Facebookista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat