Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapanilassa keksittiin uusi keino häätää Rajat kiinni -liike urheilutalolta – seuralle euro jokaisesta mielenosoittajasta

”Ei sitä vihaa vaan jaksa. Se on niin uuvuttavaa”, sanoo Tapanilan Erää tukeva asukas

Kaupunki
 
"Meillä rajat ovat auki" - Tapanilassa osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden karatetuntien puolesta
"Meillä rajat ovat auki" - Tapanilassa osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden karatetuntien puolesta
Useampi sata ihmistä kokoontui vastamielenilmaukseen Tapanilan erän liikuntatilojen parkkipaikalle helmikuussa. Rajat kiinni -mielenosoituksissa on vastustettu turvapaikanhakijoille suunnattuja karatetunteja. Toimittaja: Hannes Nissinen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen.

Tapanilassa on ryhdytty häätämään Rajat kiinni -liikkeen mielenosoittajia urheilukeskukselta rahan avulla.

Kaupunkilaisia pyydetään tukemaan urheiluseuraa yhdellä eurolla jokaista urheilukeskuksen edessä käyvää Rajat kiinni -mielenosoittajaa vastaan.

Rajat kiinni -mielenosoitukset alkoivat Tapanilan urheilukeskuksen ympärillä viime helmikuussa kun julkisuuteen tuli tieto, että keskuksessa järjestetään ilmaisia karatetunteja maahanmuuttajille. Kurssien järjestäminen ei ollut mielenosoittajien mukaan sopivaa.

Nyt mielenosoituksia vastaan on käynnistetty uudenlainen kampanja, sillä mielenosoitukset ovat herättäneet närää paikallisten asukkaiden keskuudessa. Uudessa Facebook-kampanjassa kaupunkilaisia pyydetään tukemaan Tapanilan Erä ry:n toimintaa yhdellä eurolla jokaisesta Rajat kiinni -mielenosoitukseen osallistuvasta henkilöstä.

”Aina kun Tapanilan urheilukeskuksella järjestetään mielenosoitus Erän pakolaisille järjestämiä liikuntatunteja vastaan, laskemme paikalla olijat ja määritämme kulutettavan summan tämän mukaan”, kampanjasivulla lukee. Kampanjan on määrä jatkua yhtä kauan kuin mielenosoitukset jatkuvat. Tähän asti mielenosoittajat ovat kokoontuneet urheilukeskuksen edustalle noin kahden viikon välein.

”Kuljen sinne usein kahden pienen lapsen kanssa ja ollaan tosi kyllästytty siihen [toistuviin mielenosoituksiin]. Ei sitä vihaa vaan jaksa. Se on niin uuvuttavaa”, sanoo kampanjassa mukana oleva tapanilalainen Jussi Aimola.

Aimolan mukaan mielenosoitukset ovat tähän asti olleet häiritseviä.

”Siellä huudetaan ämyriin niin kamalia juttuja, että en haluaisi kenenkään kuulevan sellaisia, paasataan suu vaahdossa.”

Eilen Tapanilan Erän karatejaos ryhtyi myös omaan kampanjaansa mielenosoituksia vastaan.

Rasisminvastaiset t-paidat myytiin alle vuorokaudessa melkein kokonaan loppuun. Varat on tarkoitus siirtää Helsingin kaupungille vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukemiseen, kertoo Tapanilan Erän karatejaoksen varapuheenjohtaja Maija Laaksonen, joka vastaa myös urheiluseuran turvapaikanhakijoille suunnatusta harrastustoiminnasta.

Laaksonen haluaa oikaista joitain toimintaan liittyviä väärinkäsityksiä.

”Turvapaikanhakijoiden harrastusta tuetaan veikkausvoittorahoista, ei suinkaan verovaroista. Meidän tavoitteenamme on saada mahdollisimman moni heistä mukaan meidän normaaliin toimintaan. Jokunen onkin jo siirtynytkin tavallisiin ryhmiin.”

Paitakauppaakin on Laaksosen mukaan tarkoitus jatkaa, mikäli kysyntää riittää. Seuran viesti on hänen mukaan hyvin kirkas.

”Haluamme tarjota harrastustoimintaa kaikille ikään, sukupuoleen, kansallisuuteen tai ihonväriin katsomatta.”

Oikaisu 29.4 kello 16.50: Artikkelin otsikkoa muutettu

Kaisa Rautaheimo / HS
Tapanilan urheilukeskuksen edessä on järjestetty maahanmuuttoa vastustavia mielenosoituksia. Syynä on Tapanilan Erän maahanmuuttajille suunnatut karate-kurssit.
Tapanilan urheilukeskuksen edessä on järjestetty maahanmuuttoa vastustavia mielenosoituksia. Syynä on Tapanilan Erän maahanmuuttajille suunnatut karate-kurssit.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat