Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukkaat kyllästyivät toistuviin Rajat kiinni -protesteihin Tapanilan Erällä

”Ei sitä vihaa vaan jaksa. Se on niin uuvuttavaa”, sanoo Tapanilan Erää tukeva asukas.

Kaupunki
 
"Meillä rajat ovat auki" - Tapanilassa osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden karatetuntien puolesta
"Meillä rajat ovat auki" - Tapanilassa osoitettiin mieltä turvapaikanhakijoiden karatetuntien puolesta
Useampi sata ihmistä kokoontui vastamielenilmaukseen Tapanilan erän liikuntatilojen parkkipaikalle helmikuussa. Rajat kiinni -mielenosoituksissa on vastustettu turvapaikanhakijoille suunnattuja karatetunteja. Toimittaja: Hannes Nissinen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen.

Tapanilassa on ryhdytty häätämään Rajat kiinni -mielenosoittajia urheilukeskukselta rahan avulla.

Kaupunkilaisia pyydetään tukemaan urheiluseuraa yhdellä eurolla jokaista urheilukeskuksen edessä käyvää Rajat kiinni -mielenosoittajaa kohti.

Rajat kiinni -mielenosoitukset alkoivat Tapanilan urheilukeskuksen ympärillä viime helmikuussa, kun julkisuuteen tuli tieto, että keskuksessa järjestetään ilmaisia karatetunteja maahanmuuttajille. Kurssien järjestäminen ei ollut mielenosoittajien mukaan sopivaa.

Nyt mielenosoituksia vastaan on käynnistetty uudenlainen kampanja, sillä mielenosoitukset ovat herättäneet närää paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Uudessa Facebook-kampanjassa kaupunkilaisia pyydetään tukemaan Tapanilan Erä ry:n toimintaa yhdellä eurolla jokaista Rajat kiinni -mielenosoitukseen osallistuvaa henkilöä kohti.

”Aina kun Tapanilan urheilukeskuksella järjestetään mielenosoitus Erän pakolaisille järjestämiä liikuntatunteja vastaan, laskemme paikalla olijat ja määritämme kulutettavan summan tämän mukaan”, kampanjasivulla lukee.

Kampanjan on määrä jatkua yhtä kauan kuin mielenosoitukset jatkuvat. Tähän asti mielenosoittajat ovat kokoontuneet urheilukeskuksen edustalle noin kahden viikon välein.

”Kuljen sinne usein kahden pienen lapsen kanssa. Olemme tosi kyllästyneitä siihen [toistuviin mielenosoituksiin]. Ei sitä vihaa vaan jaksa. Se on niin uuvuttavaa”, sanoo kampanjassa mukana oleva tapanilalainen Jussi Aimola.

Aimolan mukaan mielenosoitukset ovat tähän asti olleet häiritseviä.

”Siellä huudetaan ämyriin niin kamalia juttuja, että en haluaisi kenenkään kuulevan sellaisia, paasataan suu vaahdossa.”

Tapanilan Erän karatejaos on aloittanut myös oman kampanjansa mielenosoituksia vastaan. Jaos myy rasisminvastaisia t-paitoja, jotka myytiin alle vuorokaudessa melkein kokonaan loppuun.

Varat on tarkoitus siirtää Helsingin kaupungille vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukemiseen.

Kaisa Rautaheimo / HS
Tapanilan urheilukeskuksen edessä on järjestetty maahanmuuttoa vastustavia mielenosoituksia. Syynä on Tapanilan Erän maahanmuuttajille suunnatut karate-kurssit.
Tapanilan urheilukeskuksen edessä on järjestetty maahanmuuttoa vastustavia mielenosoituksia. Syynä on Tapanilan Erän maahanmuuttajille suunnatut karate-kurssit.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat