Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki juhli vappua rauhallisesti – ”säähän nähden meni hyvin”

Helsingin poliisin mukaan juoppoputkat ”saatiin täytettyä”.

Kaupunki
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kaivopuistossa oli aamulla väsyneitä juhlijoita.
Kaivopuistossa oli aamulla väsyneitä juhlijoita. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Vapun juhlinta sujui Helsingissä rauhallisesti. Helsingin poliisin mukaan sekä vappuilta- ja yö että vappupäivän juhlinta sujuivat pääosin rauhallisesti.

”Säähän nähden juhlinta on sujunut hyvin. Porukkaa on ollut paljon liikkeellä, mutta poliisin näkökulmasta mitään tavallisesta poikkeavaa ei ole tapahtunut”, sanoo komisario Riku Korpela.

Poliisi oli ottanut sunnuntaina iltaseitsemään mennessä kuusi ihmistä kiinni rikoksesta epäiltynä. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että poliisi otti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kiinni yli 20 ihmistä rikoksesta epäiltynä. Tappelujen ja häiriökäyttäytymisen lisäksi joukkoon mahtui varkauksia, yksi puukotus ja muutamia seksuaalirikoksia.

Poliisin viestintäpäällikön Leena Karhumäen mukaan poliisia työllisti vappuaattoiltana ja seuraavana yönä ylipäänsä se, että ihmisiä oli liikkeellä paljon ja väkijoukon seassa oli huomattava määrä päihtyneitä nuoria. Poliisin tietoon ei kuitenkaan ollut tullut mitään ihmeempää.

”Hässäkkää oli vähemmän kuin viime vuonna”, Karhumäki kertoo.

Hänen mukaansa poliisin tietoon on tullut yön ajalta 40 pahoinpitelyä, kun niitä oli viime vuoden vappuyönä 45. Lieviä pahoinpitelyjä oli 10, saman verran kuin viime vuonna.

Vahingontekojen määrä on selvästi pienempi: viime vuonna niitä oli 13 mutta tällä kertaa 5. Myös lievien vahingontekojen määrä pysyi samana, 5:ssä.

Aamuyöllä poliisi tyhjensi Kaivopuiston häiriöiden vuoksi. Tiedotteen mukaan myös juoppoputkat ”saatiin täytettyä”.

Liikenteessä oli yksittäisiä rikkomuksia. Aamuyöllä Postikadulla otettiin kiinni henkilöautolla ilman korttia ajaneen rattijuopon. Pitäjänmäessä moottoripyöräilijä ajoi poliisipartiota karkuun, törmäsi puuhun ja pakeni juosten paikalta.

Ilta-aikaan kaupungilla oli liikkeellä kymmeniätuhansia vapun juhlijoita. Havis Amandan lakitusta seurasi poliisin arvion mukaan yli 40 000 ihmistä.

Lakituksen yhteydessä nainen putosi nosturin kupeessa olleen kontin päältä. Hänet toimitettiin ensiapuun ambulanssilla.

”Kaivopuistossa vappua viettäneet nuoret ovat juhlineet pääosin rauhallisesti, mutta toki näiden tuhansien nuorten joukossa on myös jonkin verran sattunut ja tapahtunut”, kertoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

”Jotkut nuoret ovat muun muassa innostuneet heittelemään pulloja toisia kohti, ja rähinää on ollut ilmassa”, hän jatkaa.

Helsingin poliisi kaatoi illan aikana maahan ja takavarikoi alaikäisiltä useita kymmeniä litroja alkoholia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat