Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Niin ne vain tekivät” – kymmenet viettivät vappua hiihtämällä Paloheinässä

Helsingin Paloheinässä hiihdettiin vapun kunniaksi jo seitsemättä kertaa.

Kaupunki
 
Milla Saloheimo
Paloheinässä vietettiin sunnuntaina seitsemännet vappuhiihdot. Mukana pinkissä takissaan hiihtämässä oli muun muassa toimittaja Mikko Peltola.
Paloheinässä vietettiin sunnuntaina seitsemännet vappuhiihdot. Mukana pinkissä takissaan hiihtämässä oli muun muassa toimittaja Mikko Peltola. Kuva: Milla Saloheimo

Suomalaiset ovat hiihtokansaa. Se kävi ilmi vappupäivänä, kun kymmenet vapunjuhlijat kerääntyivät hiihtämään Helsingin Paloheinän hiihtomajan edustalle.

”Oli niin lämmin ja ihana päivä, ettei olisi uskonut, että siellä hiihdetään, mutta niin ne vain tekivät”, sanoo Paloheinän ulkoilumajan kahvilassa työskentelevä Milla Saloheimo.

”Oli hauskan näköistä meininkiä. Harmitti, että olin töissä. Oli sen näköistä, että olisin voinut itsekin hiihtää.”

Vappusivakoinnista on muodostunut jo perinne, sillä vappuhiihdot järjestettiin nyt jo seitsemättä kertaa. Sen kertoo jo tapahtuman nimi: Paloheinän seitsemäs perinteinen kansainvälinen alkuperäinen lumivarma laturaivovapaa vappuhiihto.

Hiihtäjien vaatetus oli vapulle ominaisen lennokas. Esimerkiksi toimittaja Mikko Peltola hiihti pinkissä, tekoturkilta näyttävässä, takissa.

Lumi hiihtolenkkiä varten hankittiin Paloheinän jäähallista.

”Avasin kahvilan kymmeneltä. Joskus niihin aikoihin he alkoivat roudaamaan lunta siitä jäähallilta. Hiihtolenkki valmistui parissa tunnissa. He näkivät kovasti vaivaa homman eteen.”

Saloheimon arvion mukaan hiihtäjiä oli päivän aikana kymmeniä.

”Hirveästi meillä kävi jäätelönsyöjiä. Ilman heitä olisi ollut varmasti paljon hiljaisempaa. Ei ollut ainakaan tylsä päivä.”

Milla Saloheimo
Kymmenet ihmiset keräätyivät viettämään vappua Paloheinän vappuhiihtoihin. Lumi hiihtolenkkiin haettiin Paloheinän jäähallista.
Kymmenet ihmiset keräätyivät viettämään vappua Paloheinän vappuhiihtoihin. Lumi hiihtolenkkiin haettiin Paloheinän jäähallista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat