Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset hakevat Helsingistä suurvoittoa Sampo Terhon ja Jussi Niinistön avulla

Perussuomalaisten suurimpiin ääniharaviin kuuluva Jussi Halla-aho pohtii vielä ehdokkuuttaan.

Kaupunki
 
Vesa Moilanen, Roni Rekomaa / Lehtikuva
Perussuomalaisten Jussi Niinistö ja Sampo Terho
Perussuomalaisten Jussi Niinistö ja Sampo Terho Kuva: Vesa Moilanen, Roni Rekomaa / Lehtikuva

Perussuomalaiset panostavat ensi vuoden kuntavaaleissa tosissaan Helsinkiin. Puolue uhoaa tavoittelevansa Suomen suurimmasta kaupungista 16 kaupunginvaltuutetun paikkaa. Tavoite on kova, sillä perussuomalaisilla on nykyisin Helsingissä seitsemän valtuutettua. Helsingissä on yhteensä 85 valtuutettua.

Puolue tavoittelee vaalivoittoa etenkin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon ja puolustusministeri Jussi Niinistön turvin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Perussuomalainen-lehden verkkolehti Suomen uutiset.

Terho oli viime eduskuntavaaleissa yli 10 000 äänellään perussuomalaisten ääniharava Helsingin vaalipiirissä. Hän oli Helsingin kuudenneksi suosituin poliitikko. Niinistö puolestaan keräsi Uudenmaan vaalipiiristä viidenneksi eniten ääniä. Häntä äänesti vajaat 11 800 ihmistä. Niinistö on valittu Nurmijärven valtuustoon vuoden 2008 ja vuoden 2012 kuntavaaleissa.

”He ovat meidän eturivin poliitikkoja ja tuovat hyvän vahvistuksen meidän kampanjaamme”, sanoo Perussuomalainen Helsinki -yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarikangas.

”Koetamme haastaa tosissaan Helsingin politiikan nykysuunnan. Nyt vihervasemmisto pystyy runnomaan enemmistöllään haluamiaan päätöksiä läpi.”

Saarikankaan mielestä Helsinki on epäonnistunut esimerkiksi yleiskaavaa ja energiapolitiikkaa koskevissa päätöksissään. Helsingin yleiskaavaa Saarikangas haukkuu ylimitoitetuksi ja Hanasaaren hiilivoimalan alasajoon johtavaa energiapäätöstä typeräksi.

”Helsingin energiapolitiikaa olisi voinut olla paljon järkevämpää. En ymmärrä, miksi sulkea Hanasaari 15 vuotta etuajassa. Se on maailman puhtaimpia hiilivoimaloita.”

Perussuomalaiset ovat nyt nimittäneet Helsingissä noin 35 ehdokasta. Toistaiseksi europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei ole ehdokkaiden joukossa. Kesällä 2014 europarlamenttiin valittu Halla-aho on yhä Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen, vaikkei hän ole mepiksi valintansa jälkeen käynyt Helsingin valtuuston kokouksissa.

”Jussi harkitsee vielä ehdokkuuttaan. Hän on ollut ääniharavamme useissa vaaleissa, joten toivon luonnollisesti hänen lähtevän ehdokkaaksi”, Saarikangas sanoo.

Halla-aho keräsi alkukesän europarlamenttivaaleissa 2014 Suomen toisiksi eniten ääniä. Hän sai runsaat 80 000 ääntä. Häntä enemmän ääniä keräsi ainoastaan kokoomuksen nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb. Stubbin äänimäärä oli hieman yli 148 000.

Myös Helsingin vihreät ovat jo nimenneet useita kuntavaaliehdokkaitaan. Vihreät julkaisivat ennen vappua 51 ehdokkaan listan. Nimettyjen ehdokkaiden joukossa ovat muun muassa kansanedustajat Emma Kari ja Ozan Yanar. Kaikkiaan vihreät aikovat nimittää Helsinkiin 127 ehdokasta.

Kuntavaalit järjestetään ensi vuonna 9. huhtikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat