Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten meni, Helsingin yliopisto?

Hallintojohtaja myöntää prosessin venyneen liian pitkäksi.

Kaupunki
 

Helsingin yliopistossa on käynnissä yt-neuvotteluiden jälkeiset irtisanomiset, joiden käytännön hoitamisesta sataa kritiikkiä. Sunnuntaina HS kertoi irtisanotun Heikki Hännisen saaneen viestin, jossa mainitaan että irtisanomisia pohdittaessa keskusteluissa oli mukana ”heikommin menestynyt professori, jonka poliittinen-/sukutausta on ilmeisen ’merkittävä’ niin toimenpiteeseen ei ryhdytty”.

Viestin lähettänyt ympäristötieteiden laitoksen johtaja, professori Jorma Kuparinen, pitääkö tämä paikkansa?

”Ne ovat tiedekunnan sisäisiä asioita, jotka on lupaa kysymättä kirjoitettu ulkopuolisille. Kyseisissä keskusteluissa ei mainittu nimiä, ja niitä käytiin hyvin kauan ennen Hännisen tapausta. Tarkoitin, että niissä muut kuin tutkimus- ja tiedenansiot ovat myös vaikuttaneet päätöksenteossa. Professorin tehtävistä tutkimus ja opetus ovat helposti mitattavia, mutta yhteiskunnallisen vaikuttavuuden mittaus ei ole yhtä suoraviivaista. Henkilö, johon viitattiin, oli tutkimuksen ja opetuksen osalta vähempiarvoinen, mutta yliopistolle merkittävämpi kuin joku muu. On ammattiliittojen asia, viedäänkö tapausta eteenpäin.”

Miten yt-prosessi mielestäsi meni?

”Ei prosessi voi mennä hyvin, kun kukaan ei saa yt-lain mukaan kertoa avoimesti mistä on keskusteltu. Prosessi ei ole ollut ollenkaan niin asiallinen kuin mitä yliopiston ylin johto asiasta lausuu. Yliopiston sisällä on hehkutettu, kuinka hienosti kaikki on hoidettu.”

Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen, onko yliopiston yt-prosessiin kohdistunut kritiikki mielestäsi kohtuullista?

”Se on siinä mielessä kohtuutonta, että olemme toimineet normaalien periaatteiden mukaisesti. On totta, että prosessi oli pitkä. Olemme suuri organisaatio ja halusimme varmistaa, että valmistelu on tehty huolella ja että vaikeat valinnat tehdään yhtenäisin periaattein. Samalla teemme toiminnan uudelleenorganisointia, mikä tekee prosessista pidemmän kuin työntekijän kannalta olisi ollut toivottavaa.”

”Henkilöön meneviä asioita emme kommentoi. Meiltä on tulossa vastine Heikki Hännisestä kertovaan juttuun liittyen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat