Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mothers of Perkele katupartioi Pikku Huopalahdessa nallet kainalossa

Soldiers of Odinin toissa viikkoinen vierailu Pikku Huopalahdessa herätti asukkaiden joukossa kummeksuntaa. Nallepartio on vastavoima Odinin sotureille.

Kaupunki
 
Maija Koivisto
Virolaiset vartioivat Helsingin kaduilla
Virolaiset vartioivat Helsingin kaduilla
Virolaiset maahanmuuttajat ovat Suomessa liittyneet innokkaasti maahamuuttovastaiseen katupartioliikkeeseen Soldiers of Odin. Seurasimme Helsingissä partiota, josta puolet oli kotoisin Virossa. Toimittaja: Kaja Kunnas, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Mothers of Perkele näyttäytyi vappuaattona Pikku Huopalahdessa Helsingissä. Ryhmä aikuisia ja lapsia partioi naapuruston kaduilla nallet kainaloissaan vastustaen rasismia ja vihapuhetta.

Mothers of Perkeleen idea syntyi, kun laajalti huomiota kerännyt katupartioliike Soldiers of Odin partioi viime viikolla Pikku Huopalahdessa. HS raportoi liikkeen partioinnista ja jo seuraavana päivänä ”Pikku Huopalahden naiset” tuomitsivat partioinnin alueella mielipidekirjoituksessaan.

Soldiers of Odin on ilmoittanut tarkoituksekseen parantaa ihmisten turvallisuuden tunnetta, mutta useat pikkuhuopalahtelaiset kokivat ”Odinin sotureiden” läsnäolon tuoneen enemmän turvattomuuden kuin turvallisuuden tunnetta.

Mothers of Perkeleen äiti on pikkuhuopalahtelainen Elina Marjamäki. ”Pikku Huopalahti on rauhallinen paikka, ja hämmennyin todella paljon, kun luin Hesarista, että liike on partioinut täällä”, Marjamäki kertoo.

Marjamäki pisti HS:n jutun luettuaan omalle Facebook-sivulleen ehdotuksen katupartiosta, jonka sanoma olisi, että tutustutaan, ei niputeta.

”Ihmiset innostuivat ideasta ja jo lauantaina meitä oli yli 20 ihmistä partioimassa Pikku Huopalahden kaduilla nallet kainalossa.”

Ryhmä on saanut paljon hyvää palautetta.

”Monilla asukkailla oli selkeästi ollut samansuuntaisia ajatuksia katupartioinnista”, Marjamäki kertoo.

Suoraa huonoa palautetta Marjamäki ei nallepartiosta ole saanut.

Jotkut alueen asukkaat ovat myös olleet yhteydessä Soldiers of Odiniin Facebook-viestillä ja toivoneet, että partiointia ei jatkossa Pikku Huopalahdessa olisi. Vastausta liikkeeltä ei toistaiseksi ole tullut.

Suunnitteilla ei ole vielä ollut lisää Mothers of Perkele -tapahtumia, mutta Marjamäki ei tyrmää ajatusta. ”Voisihan se olla hauskaa, ja kommenttien perusteella kiinnostusta ainakin löytyisi”, Marjamäki toteaa.

Rio Gandara / HS
Viron ja Helsingin Soldiers of Odinin jäsenet partioivat Huopalahden ja Pikku Huopalahden alueella toissa viikolla. Kuvassa Valmo Must taluttaa Herkku-koiraa.
Viron ja Helsingin Soldiers of Odinin jäsenet partioivat Huopalahden ja Pikku Huopalahden alueella toissa viikolla. Kuvassa Valmo Must taluttaa Herkku-koiraa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat