Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lipunmyynti loppuu raitiovaunuista ja lähijunista

HSL haluaa ihmisten ostavan kertaliput älypuhelimen sovelluksella.

Kaupunki
 
Sami Kilpiö
Konduktöörit eivät enää ensi vuonna myy Helsingin seudun liikenteen lähijunalippuja.
Konduktöörit eivät enää ensi vuonna myy Helsingin seudun liikenteen lähijunalippuja. Kuva: Sami Kilpiö

Älypuhelin alkaa olla entistä tarpeellisempi kapine Helsingin seudun joukkoliikenteessä, kun alueen matkalippu-uudistus etenee. Raitiovaunun kuljettajalta tai lähijunan konduktööriltä ei enää ensi vuoden alusta lukien voi ostaa seudun lähiliikenteen matkalippuja.

”HKL (Helsingin kaupungin liikennelaitos) on pitkään toivonut kuljettajarahastuksen lopettamista”, sanoo matkustajapalvelujen johtaja Pirkko Lento Helsingin seudun liikenteestä (HSL).

Lennon mukaan rahastuksen lopettaminen raitiovaunujen lisäksi myös lähijunissa on HSL:n hallituksen vahvistusta vaille valmis asia.

Seuraavassa vaiheessa saatellaan hautaan tekstiviestilippu, jonka tilalle HSL tarjoaa älypuhelimessa toimivaa Mobiililippu-sovellusta.

Jo elokuussa HSL kannustaa sovelluksen käyttäjiksi. Sovelluksella ostettavien kertalippujen hinta laskee ja tekstiviestilippu kallistuu. Helsingin sisällä tekstiviesti- ja mobiililiput maksavat elokuun puolivälistä alkaen 2,90 ja kuljettajilta ostetut liput 3,20 euroa. Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa HSL:n alueen kulkuvälineissä.

Helsingin seudun liikenteen uusi tariffi- ja lippujärjestelmä uusine vyöhykkeineen valmistuu Pirkko Lennon mukaan aikaisintaan syksyllä 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat