Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoossa kuristajan uhriksi joutunut koulutyttö pääsi pois sairaalasta

Poliisi epäilee 57-vuotiaan miehen yrittäneen tappaa itselleen tuntemattoman koulutytön maanantaina Espoossa. Myös tekijä itse soitti hätäkeskukseen tapahtumien aikana.

Kaupunki
 

Entuudestaan tuntemattoman kuristajan uhriksi kadulla Espoon Suurpellossa maanantaina iltapäivällä joutunut tyttö on päässyt pois sairaalahoidosta, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisi ei ole pystynyt vielä kuulustelemaan verekseltään kiinni jäänyttä 57-vuotiasta miestä, mutta väkivallantekoon liittyen julkaistiin uutta tietoa tiistaina alkuiltapäivästä. Poliisin mukaan 12-vuotiaalle uhrille aiheutui kuristamisesta vammoja, mutta viranomaiset arvioivat, että tytön hyvä fyysinen kunto auttoi tätä selviytymään tilanteesta.

Uutena tietona poliisi kertoo senkin, että myös tapon yrityksestä epäilty mies soitti hätäkeskukseen maanantaisten tapahtumien aikana. Poliisi ei voi kuitenkaan toistaiseksi tutkinnallisista syistä paljastaa tarkempia tietoja näiden puheluiden sisällöstä.

”Mies soitti hätäkeskukseen myös kuristamisen aikana”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Värtinen.

Poliisilla ei ole Värtisen mukaan vielä tarkkaa tietoa siitä, kuinka kauan mies ehti pitää tyttöä kuristusotteessa. Epäilty ja koulumatkalla ollut uhri eivät poliisin mukaan tunteneet toisiaan.

Poliisipartio saapui tapahtumapaikalle tehtävärekisterin mukaan noin viisi minuuttia hälytyksen jälkeen. Mies kuristi vielä tässä vaiheessa tyttöä.

Mies ei tehnyt vastarintaa kiinni otettaessa.

Ennen kuristamista mies vei koulumatkalla olleilta lapsilta koulureppuja ja otti niistä muun muassa puhelimia. Mies oli poliisin mukaan myös heitellyt lasten reppuja viereiseen puroon.

Poliisin tiedossa ei ole, että mies olisi pahoinpidellyt 12-vuotiaan tytön lisäksi myös muita lapsia tai muita ihmisiä.

”Tätä asiaa selvitetään vielä kuulusteluissa”, Värtinen sanoo.

Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä. Epäillyllä ei ole poliisin mukaan ”mittavaa rikoshistoriaa”.

Väkivallanteolle ei ole toistaiseksi löytynyt mitään motiivia. Poliisi toivoo saavansa selvitystä asiaan sitten, kun pidätettynä olevan miehen kuuleminen onnistuu. Poliisi ei voi kommentoida epäillyn terveydentilaan liittyviä asioita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat