Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspuiston säilyttämistä vaativa adressi luovutettiin päättäjille: nimiä yli 13 000

Adressi liittyy Helsingin yleiskaavaehdotukseen, jossa Keskuspuiston länsireunalle Hämeenlinnanväylän varteen on kaavailtu asuinaluetta.

Kaupunki
 
Kirre Mether
Keskuspuiston kevätloistoa tiistaina.
Keskuspuiston kevätloistoa tiistaina. Kuva: Kirre Mether
Fakta

Yleiskaavasta 1 500 muistutusta

 Helsingin uusi yleiskaava oli yleisön nähtävillä vuoden alussa. Muistutuksia tuli yhteensä noin 1 500, joista viitisenkymmentä on nimenomaan Keskuspuistosta.

 Kaupunkisuunnittelulautakunta saa seminaariinsa muistutuksista tehdyn yhteenvedon ja virkamiesten vastineet 24. toukokuuta.

 Yleiskaavan loppusuora aukeaa syksyllä, kun ensin kaupunginhallitus ja sitten valtuusto käsittelevät sitä.

Keskuspuiston supistamista vastustava adressi luovutettiin tiistaina iltapäivällä Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnalle. Adressissa oli luovuttamishetkellä allekirjoituksia yli 13 000, ja lisää tulee edelleen.

Adressi liittyy Helsingin yleiskaavaehdotukseen, jossa Keskuspuiston länsireunalle Hämeenlinnanväylän varteen on kaavailtu asuinaluetta. Moottoritie muutettaisiin kerrostalojen reunustamaksi sisäänajokaduksi eli niin sanotuksi kaupunkibulevardiksi.

Myös Maunulan ala-asteen oppilaat luovuttivat tilaisuudessa oman adressinsa, jonka oli allekirjoittanut 350 lasta.

”Säästäkää koulumme lähimetsä”, oppilaat kirjoittivat viestissään päättäjille.

”Haluamme hiihtää, maastopyöräillä ja leikkiä lähimetsässämme. Haluamme tehdä retkiä metsäämme. Metsä on eläinten koti ja niiden täytyy saada elää siellä rauhassa. Me Maunulan ala-asteelaiset pyydämme että perutte suunnitelmanne lähimetsämme osien kaatamisesta, sillä haluamme että metsää säilyy myös tuleville Maunulan ala-asteen lapsille ja aikuisille.”

Keskuspuisto-aktiivit ovat kampanjoineet puistonsa puolesta huhtikuusta asti. Ryhmään kuuluu asukas- ja kaupunginosayhdistysten lisäksi esimerkiksi ympäristö- ja suunnistusjärjestöjä sekä lintuyhdistyksiä.

Adressin luovuttamisen lisäksi viestiä viedään eteenpäin Helsingin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmissä, ja kalenterissa on myös tapaaminen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen kanssa. Toukokuussa järjestettävässä työpajassa on tarkoitus tuoda yhteen valtuustoryhmien edustajia ja muita asiantuntijoita.

”Pyrkimyksenä on löytää yhteinen näkemys siitä, miten Keskuspuistoa voisi suojella”, kertoo Keskuspuisto-kampanjan aktiivi Maija Hakanen Pirkkolan omakotiyhdistyksestä.

Hakasen mielestä valtuustoryhmissä ei vielä ole vierailujen perusteella tartuttu kovin ponnekkaasti Keskuspuiston suojelijoiden sanomaan.

”Paljon olemme kuulleet kannustusta ja sellaista, että ’asiaan täytyy paneutua’. Tulee vähän olo, että asiaan ei ole kauheasti aikaisemmin paneuduttu”, Hakanen toteaa.

”Eniten pelkään, että aika loppuu kesken. Päätöksiä tehdään nyt pikavauhdilla ja toivon, ettei tehdä huonoja ja hätiköityjä ratkaisuja.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat