Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käpylän kuolleiden kanien mysteeri selvisi

Kaneilla on ollut virustauti, joka on tappanut ne nopeasti.

Kaupunki
 

Käpylän kuolleiden villikanien mysteeri on nyt osittain ratkaistu. Kaneilla näyttäisi olleen yleisinfektio, missä niiden elimistö on pettänyt melko nopeasti.

Käpylästä löytyi viime viikolla kymmeniä kuolleita kaneja. Pian kaninraatojen siivoamisen jälkeen asukkaat havaitsivat, että alueelta ovat kadonneet tyystin myös elävät kanit.

Kanit ovat todennäköisesti kuolleet viruksen aiheuttamaan tulehdukseen, kertoo erikoistutkija Marja Isomursu Evirasta.

Vielä on kuitenkin selvittämättä, mistä taudinaiheuttajasta oli kyse. ”Tämä näyttäisi edenneen hyvin nopeasti. Ne eivät ole kärsineet kauan, tuskin edes useita päiviä”, Isomursu sanoo.

Isomursu pitää tapausta harvinaisena, mutta ei aivan poikkeuksellisena.

”Voi olla, että juuri sen alueen kaneille tämä on ollut kokonaan uusi virus, joten niillä ei ole ollut siihen vastustuskykyä.”

On epätodennäköistä, että kaikki alueen kanit olisivat kuolleet tautiin. ”Kyllä niitä yleensä tällaisissa tapauksissa muutamia jää henkiin.”

Edellinen villieläimien joukkokuolema nähtiin Suomessa Isomursun mukaan noin kuusi vuotta sitten. Tuolloin pikkulintuja tappoi niille aiemmin tuntematon loinen. ”Kyllä nämä aika harvinaisia ovat.”

Isomursu muistuttaa, että lemmikkikanit saattavat olla tartuntavaarassa, jos ne liikkuvat ulkona, mutta ihmisille ja muille eläimille taudista tuskin on vaaraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat