Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa luopuu jo toisesta huonokuntoisesta koulusta

Vantaankosken yläkoulun 600 oppilasta saavat uudet tilat kolmen vuoden kuluttua.

Kaupunki
 
Ari-Veikko Peltonen
Vantaankosken koulu suljetaan kolmen vuoden kuluttua.
Vantaankosken koulu suljetaan kolmen vuoden kuluttua. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

Vantaa varautuu luopumaan huonokuntoisesta Vantaankosken koulusta nopeutetussa tahdissa. Noin 600 oppilaan yläkoulu suljetaan jo kolmen vuoden kuluttua, jos korvaavat tilat saadaan valmiiksi.

Aiemmin huhtikuussa Vantaa päätti luopua sisäilmaongelmien vaivaamasta Hämeenkylän koulusta jo tänä vuonna. Lähes 700 oppilaan peruskoulu puretaan, ja sen tontille rakennetaan uusi koulu.

Vantaan opetuslautakunta pohtii ensi viikolla Vantaankosken oppilaitten sijoittamista Ylästön ja Aurinkokiven koulujen laajennusosiin. Opetuslautakunta on aikaistamassa Aurinkokiven laajennusta siten, että se voitaisiin ottaa käyttöön jo vuonna 2019. Ylästön koulun laajennuksen piti alunperinkin valmistua samana vuonna.

Kivistöön rakennettu Aurinkokiven koulu avaa ovensa ensi syksynä, ja se korvaa vanhan Kivistön koulun. Aurinkokiven laajennusosan oli määrä valmistua vasta vuonna 2020.

Aurinkokiven laajennus maksaa runsaat 14 miljoonaa euroa ja Ylästön koulun laajennus 4,9 miljoonaa euroa.

Huonokuntoisten koulujen listalla seuraava iso remontti on alkamassa Rajatorpan koulussa vielä tänä vuonna. Opetuslautakunta ratkoo Rajatorpan tilannetta kesäkuussa. Tavoitteena on korjata suojeltua vanhaa koulua, mutta varautua 1960-luvulla rakennetun pääkoulun purkamiseen lähivuosina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat