Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki odottaa ennätysmäärää laivaturisteja – Loistoristeilijöiden vierailukausi käynnistyy ensi viikolla

Noin 460 000 risteilyvierasta tuo tullessaan 28 miljoonan euron matkailutulot, arvioi Visit Helsinki.

Kaupunki
 
Ryypätäänkö luksusristeilijällä ruotsinlaivojen tapaan?
Ryypätäänkö luksusristeilijällä ruotsinlaivojen tapaan?
Äitienpäivänä Helsinkiin rantautunut MS Regal Princess oli yksi kesän 2016 suurimmista Helsingissä vierailevista risteilyaluksista. Mutta millaista on elämä luksusristeilijän syövereissä ja eroaako se varsinaisesti suomalaisille tutuista ruotsinlaivoista?

Kansainvälisten risteilyalusten vierailukausi alkaa Helsingissä ensi maanantaina. Matkailun edistämiskeskus Visit Helsinki odottaa sesongin tuovan pääkaupunkiin noin 460 000 risteilyvierasta, mikä olisi ennätyslukema.

Maanantaina 9. toukokuuta Helsinkiin saapuu kolme luksusristeilijää: Costa Luminosa ja Celebrity Silhouette Jätkäsaaren satamaan sekä Regal Princess Hernesaaren risteilylaituriin. Viimeksi mainittu on aluksista suurin 3 600 ihmisen matkustajakapasiteetillaan.

Ensimmäisten risteilyalusten mukana Helsinkiin saapuu yhteensä noin 9 000 turistia Italiasta, Saksasta, Espanjasta, Kanadasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista.

Visit Helsinki arvioi kansainvälisten risteilyvieraiden tuovan koko sesongin aikana kaupunkiin noin 28 miljoonan euron matkailutulot.

Laivoja Helsingissä käy vähemmän kuin ennen, mutta risteilyvieraiden määrä on kuitenkin kasvanut vuosi vuodelta. Selitys tähän on se, että uudet alukset ovat selvästi isompia kuin edeltäjänsä.

Viime vuonna Helsingissä kävi 254 kansainvälistä risteilyalusta, joiden kyydissä oli noin 436 500 matkustajaa. Se on toistaiseksi voimassa oleva matkustajaennätys.

Visit Helsingin risteilymarkkinoinnista vastaavan projektipäällikön Jenny Taipaleen mukaan tänä kesänä Helsinkiin saapuu 243 ulkomaista risteilyalusta.

Eniten kansainvälisiä merimatkustajia tulee Helsinkiin Saksasta. Viime vuonna saksalaisia kävi kaikenkaikkiaan noin 117 000.

Seuraavaksi eniten risteilyvieraita tulee Yhdysvalloista, Britanniasta, Espanjasta, Italiasta ja Kanadasta.

Kansainvälisiä risteilylaivoja saapuu Helsinkiin lähes päivittäin aina syyskuulle asti. Risteilykauden päättää AIDAmar-alus, joka vierailee Helsingissä12. lokakuuta.

HSTV kävi viime vuonna tutustumassa yli 330-metriseen Regal Princess -luksusristeilijään, joka saapuu jälleen ensi maanantaina Helsinkiin. Videota pääsee katsomaan tästä.

Kaisa Rautaheimo / HS
Bermudan lipun alla seilaava Regal Princess saapuu jälleen Suomeen. Kuva on otettu viime vuoden toukokuussa, kun alus seisoi laiturissa Helsingissä.
Bermudan lipun alla seilaava Regal Princess saapuu jälleen Suomeen. Kuva on otettu viime vuoden toukokuussa, kun alus seisoi laiturissa Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat