Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mustikkamaan kahvilaa uhkaa sulkeminen – protestilaulussa Helsingin toimintaa verrataan House of Cardsin juonitteluun

Kahvila kokee hävinneensä kilpailutuksen epäreilusti. Liikuntalautakunta käsittelee oikaisuvaatimusta ensi viikolla.

Kaupunki
 
Anni Hausen
Mari Mur
MuuMaa-yhteisökahvilalle viime kesä oli ensimmäinen.
MuuMaa-yhteisökahvilalle viime kesä oli ensimmäinen. Kuva: Mari Mur

Mustikkamaan uimarannan palkittua kahvilaa uhkaa sulkeminen.

MuuMaa-yhteisökahvila aloitti toimintansa viime vuonna. Kahvilan ajatuksena oli kannustaa nuoria kohti yrittäjyyttä ja tarjota maksuttomat puitteet tapahtumien järjestämiseen. Viime kesänä alueen kymmenestä työntekijästä viisi oli alle 16-vuotiaita nuoria, jotka palkattiin kaupungin kesäseteli-hankkeen kautta.

Kahvila sai erikoismainninan Helsingin kulttuuriteko 2015 -palkintojenjakotilaisuudessa.

Tänä keväänä kahvila kuitenkin jäi kakkoseksi Liikuntaviraston kilpailutuksessa. Kahvilan perustaja Juha Kurikka kokee, että heitä on kohdeltu epäreilusti.

Liikuntavirasto kilpailutti alueella tapahtuvan yritystoiminnan. Ehdot olivat kolmiosaiset: oli oltava rahat, aiempaa kokemusta alalta ja toimintasuunnitelma kesälle.

MuuMaa täytti ehdot, ja Kurikka oli tarjonnut hinnan alueesta viime vuoden perusteella. Kilpailutuksen voitti kuitenkin taho, joka tarjosi Mustikkamaan alueesta noin 1 000 euroa suuremman summan. Kurikan mukaan he olisivat voineet tarjota saman summan, jos olisivat tienneet, että raha ratkaisee.

”Jos kyse olisi ollut alusta asti avoimesti huutokaupasta, tässä ei olisi mitään epäselvää”, Kurikka kommentoi. Kurikan asianajajan mukaan kilpailutuksen voittaneella taholla ehdot eivät täyty.

Kurikka on tehnyt asiasta oikaisyvaatimuksen. Liikuntalautakunta käsittelee valitusta suljettujen ovien takana kokouksessaan torstaina 12. toukokuuta.

Helsingin liikuntaviraston lakimies Sari Forsström kommentoi HS:lle tapausta niukkasanaisesti. ”Oikaisuvaatimus on lähetetty. Sitä luetaan ja tutkitaan parhaillaan. Prosessi on kesken, emmekä voi sen enempää kommentoida.”

Sosiaalisessa mediassa kampanjoidaan näyttävästi MuuMaan säilymisen puolesta. Kahvilan tueksi on tehty protestilaulu, jossa toimintaa verrataan House of Cards -tv-sarjan sisäpiirikähmintään ja juonitteluun. Kahvilan puolesta ovat puhuneet myös muun muassa kulttuurivaikuttaja Karri Miettinen eli Paleface sekä kaupunkipoliitikko Jukka Relander.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat