Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aurinko jakaa nyt Helsinkiä toppatakkimiehiin ja bikinimimmeihin

Noin 20 asteen lämmöstä nauttivassa Helsingissä on juuri nyt lämpimämpää kuin Etelä-Espanjassa. Helsinkiläiset eivät silti tiedä, pukeutuako kesä- vai talvivaatteisiin.

Kaupunki
 
Bikinejä ja toppatakkeja - yllätyslämpö hämmensi Helsingin
Bikinejä ja toppatakkeja - yllätyslämpö hämmensi Helsingin
20 asteen lämmöstä nauttivassa Helsingissä on juuri nyt yhtä lämmintä kuin Etelä-Espanjassa. Katukuvassa näkyy silti yhtä paljon paksuja takkeja kuin kesäasuja. HSTV kysyi kaupunkilaisilta, mikä asu sopii parhaiten yllätyslämpöön. Toimittaja: Joonas Laitinen, kuvaus ja leikkaus: Kalle Koponen.

Helsinki on juuri nyt erikoisessa tilassa. Poikkeuksellisen lämpimästä toukokuun alusta nauttivassa kaupungissa vaelletaan samaan aikaan toppatakeissa ja otetaan aurinkoa bikineissä.

”Tämä on oikein sopiva asu tähän aikaan”, sanoo paksuun takkiin ja pipoon sonnustautunut Ahti-Antero Juntunen.

”Kunnon helteellä sopiva asu voisi olla lyhythihainen paita ja shortsit, jos sellaiset löytyy”, Helsingin Rautatieaseman edustalla tavattu Juntunen jatkaa.

Lämpömittarissa on kutakuinkin 20 celsiusastetta ja suoraan iholle paistava aurinko tuntuu jo lähes polttavalta. Silti myös Helsingin Esplanadin ympäristössä monet miehet liputtivat paksujen takkien puolesta.

”Mulla on aina rotsi päällä. Nyt on ihan sopiva lämpötila, dösässä tulee kuuma”, sanoo Toni Vaarnola. ”Sitten, kun tulee parempi ilma, niin vaihdan sortseihin ja t-paitaan.”

”Olen tuulipukukansaa siksi, että menemme meren lähistölle ja siellä tuulee. Täällä pitää valita reitit niin, ettei tule kuuma”, valottaa lapsenlastensa kanssa liikkeellä ollut Mauri Kumpulainen.

Myös bikinejä näkyy jo nyt Helsingin puistoissa – ja tietenkin myös Hietarannan uimarannalla.

”Ainahan Suomen kesä on lyhyt, mutta minulla on luottavainen olo. Tänne on luvattu tavallista lämpimämpää kesää”, sanoo bikineissä aurinkoa yhdentoista aikaan perjantaina ottanut Ida Angelvo.

Ulkona on noin 20 astetta lämmintä, eikö ole kylmä?

”Ei todellakaan! Kyllä täällä on kesä jo nyt”, Angelvo ja hänen ystävänsä Oona Lindroos vastaavat. Molemmat heittivät talviturkin jo torstaina.

Kalle Koponen / HS
Oona Lindroos ja Ida Angelvo nauttivat kesäisestä säästä Helsingin Hietsun uimarannalla.
Oona Lindroos ja Ida Angelvo nauttivat kesäisestä säästä Helsingin Hietsun uimarannalla.

He pulahtivat mereen HS:n pyynnöstä myös perjantaina.

”Paljon lämpimämpää kuin eilen”, naiset luonnehtivat uintisuorituksen jälkeen. Uskokoon ken haluaa.

Kesäisiä mekkoja kaupunkikuvassa ei vielä näy, mutta niitä ajatellaan jo kiivaasti.

”Olen matkalla töihin, siksi valitsin housut. Tosi pitkään pohdin mekon laittamista. Olisi ollut täydellinen mekkosää ja olisi voinut lähteä ensimmäistä kertaa paljain säärin”, sanoo Esplanadin puistossa tavoitettu Kialiina Tonttila. Tonttila oli pukeutunut hihattomaan paitaan ja farkkuihin.

”Olen ehdottomasti kesämekkojen puolella, ne ovat parasta kesävaatetta.”

Mekkojen puolesta liputtaa myös Wilma Kaasalainen. Hän oli pukeutunut hihattomaan toppiin ja kevyisiin housuihin.

”Täällä on niin lämmin keli. Vihdoin pääse vähän tällaista asustustakin käyttämään”, Kaasalainen iloitsee. ”Paras kesäasu on joku mekko, liehuva ja värikäs.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat