Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kertaalleen sukupuuttoon kuollut autiomaahevonen sai Korkeasaaressa äitienpäivävarsan

Eläintarhan villihevoslaumassa kopsuttelee nyt kahdeksan hevosta – ja uutta laumanlisäystä odotetaan lähiviikkoina

Kaupunki
 
Mari Lehmonen / Korkeasaari
Emä hoitaa päivän vanhaa mongolianvillihevosen varsaa, joka on Korkeasaaren uusin eläinlapsi.
Emä hoitaa päivän vanhaa mongolianvillihevosen varsaa, joka on Korkeasaaren uusin eläinlapsi. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaari

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarhan mongolianvillihevoslaumassa on uusi jäsen, hontelo orivarsa. 12-vuotiaan emän uusin varsa syntyi äitienpäivän alla.

Uuden varsan myötä Korkeasaaren eläintarhassa kopsuttelee nyt kahdeksan mongolianvillihevosta, ja yhdeksännen odotetaan syntyvän lähiviikkoina.

Uudella varsalla on ennestään 1- ja 2-vuotiaat sisaret.

Paitsi Helsingissä, mongolianvillihevosille näyttää tulevan hyvä varsavuosi myös lajin kotiseuduilla. Niiden suojelualueella Gobin autiomaassa on nähty useita kantavia tammoja.

Mongolianvillihevonen ehti 1960-luvulla kuolla luonnossa sukupuuttoon, mutta laji pelastui eläintarhoissa olleiden yksilöiden lisäännyttämisellä. Osa työstä on tehty Korkeasaaressa.

Hevosia on onnistuttu palauttamaan luontoon kolmenkymmenen vuoden ajan. Pelkästään Gobin suojelualueelle on viety eläintarhoista yli 90 yksilöä.

Viime syksynä suojelualueella laskettiin 132 hevosta, ja luonnossa niitä elää yhteensä yli 350 yksilöä.

Villihevosvarsan lisäksi Korkeasaaressa on muitakin nuoria asukkaita. Kevään ensimmäinen eläinlapsi oli huhtikuun loppupuolella syntynyt, kovasti täplikästä Disney-Bambia muistuttava miluvasa.

Korkeasaaren eläintarha on kesäkaudella auki kello 10–20. Vappuna käynnistyi myös vesibussiliikenne Helsingin kauppatorilta sekä Hakaniemestä.

Mari Lehmonen / Korkeasaari
Huhtikuun lopulla eläintarhaan syntyi uusi milu. Viimeiset luonnonvaraiset milut elivät Kiinan keisarin metsästyspuistossa, jossa ne ammuttiin vuoden 1900 nälänhädän aikaan.
Huhtikuun lopulla eläintarhaan syntyi uusi milu. Viimeiset luonnonvaraiset milut elivät Kiinan keisarin metsästyspuistossa, jossa ne ammuttiin vuoden 1900 nälänhädän aikaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat