Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konttiviennin veto jatkuu Vuosaaren satamassa

Helsingin Sataman kautta tavaraa menee vientiin enemmän kuin tulee.

Kaupunki
 
Mika Ranta
Kontit liikkuvat Vuosaaressa vuoden takaista vilkkaammin.
Kontit liikkuvat Vuosaaressa vuoden takaista vilkkaammin. Kuva: Mika Ranta

Vuosaari

Vuosaaren sataman liikenne kiihdytti kasvuaan huhtikuussa. Sataman kautta kulki lähes seitsemän prosenttia enemmän kontteja kuin vuotta aikaisemmin, ja koko liikenne kasvoi 8,6 prosentilla.

Rekka- kontti- ja traileritavaran tuonti kasvoi edellisvuoden huhtikuuhun verrattuna 8 prosentilla, mutta vientikin veti tonneissa mitattuna 6,4 prosenttia vuoden takaista paremmin.

Helsingin Sataman vientiliikenne on jo joitakin vuosia ollut kasvusuunnassa. Tuonnin määrä kääntyi kasvuun viime vuoden lopulla.

Huhtikuussa ja koko alkuvuoden aikana yksiköityä tavaraliikennettä eli rekka- kontti- ja traileritavaraa on mennyt vientiin hieman enemmän kuin tullut. Viennin määrä ylitti tonneissa mitaten tuonnin myös viime vuonna.

Viime vuonna koko Helsingin Sataman yksiköidyn tavaraliikenteen määrä kasvoi viennin osalta 6,1 prosentilla, ja tuonti kasvoi yhden prosentin verran. Vuosi oli satamalle ennätyksellinen.

Vuosaari näyttää elävän eri tahtia kuin koko Suomen euromääräinen ulkomaankauppa, joka oli Tullin tilastojen mukaan viime vuonna edelleen laskussa. Tuonti ylitti edelleen viennin arvon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat