Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikin lehmät kirmasivat aurinkoon – ”Tänään menee 5 000 rikki kävijöissä”

Viikin laidunkauden avaus on kolmessa vuodessa kasvanut yhä suuremmaksi yleisötapahtumaksi.

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Tuhannet katselivat laidunkauden avausta Viikissä
Tuhannet katselivat laidunkauden avausta Viikissä
Tuhannet ihmiset kokoontuivat nauttimaan kesäisestä päivästä ja katselemaan, kun laidunkausi alkoi Viikin koetilan naudoille.

Kesäinen keli houkutteli tuhansia ihmisiä katsomaan lehmien iloista juoksua kesälaitumelle. Helsingin yliopiston koetila Viikissä avasi navetan ovet ja runsaat 50 nautaa kirmasi tomupilvessä kohti vehreää niittyä. Tunnelma oli mitä parhain.

”Tosi hyvä, kun oli näin hyvä sää lehmät olivat vielä vallattomampia kuin viime vuonna”, pienen Anni -tyttärensä kanssa katsomaan tullut Jukka-Pekka Hares sanoi.

Viikin laidunkauden avaus on kolmessa vuodessa kasvanut yhä suuremmaksi yleisötapahtumaksi, tilanjohtaja Miika Kahelin sanoi.

”Luulen, että tänään menee 5 000 rikki kävijöissä”, Kahelin sanoi. Koetilan lehmät ovat aina päässeet kesälaitumille, mutta asiasta ei ole takavuosina tiedotettu etukäteen. Muutamat puskaradiosta kuullee ovat perheineen tulleet katsomaan. Nyt tilalla oli messutunnelma, nähtävää lapsille ja yhteistyökumppanin Valion järjestämää ohjelmaa.

Koetilan navetassa testataan muun muassa erilaisia rehuja.

”Testataan esimerkiksi erilaisia valkuaisrehuja, syötetään vaikka valkolupiinia ja härkäpapua ja katsotaan miten se vaikuttaa maitotuotokseen”, lehmiä hoitanut Niko Luttinen sanoi.

”Mutta ihan normaalia lehmän elämää nämä elävät. Lypsetään ja maito menee meijeriin.”

Tänä vuonna oli tilan aitauksiin koottu myös porsaita ja lampaita ja pari vasikkaa tuotiin lasten silitettäviksi. Suuri väenpaljous näytti hetkittäin olevan kuitenkin liikaa niille ja vasikat yrittivät pyristellä pakoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat