Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikamiehet rynnistivät koulupoikien edestä uimastadionin altaaseen – ”Ei mitään jakoo”

Vesijuoksurata muuttui hetkessä ihmispuuroksi, kun Helsingin uimastadion aukesi. Pellehyppääjä Markku Eklund uhrasi nilkkansa kilpajuoksussa altaaseen.

Kaupunki
 
Helsinki avasi uimakauden: Aikamiehet korkkasivat stadionin koulupoikien nenän edessä
Helsinki avasi uimakauden: Aikamiehet korkkasivat stadionin koulupoikien nenän edessä
Uimastadion on Helsingin rento kesäkeidas, jonka letkeän tunnelman takana piilee väkevä kilpailu.

Taka-Töölö

Yöllinen odotus portilla, grillimakkaraa, uimahoususilleen jo ennen liikuntajohtajan avajaispuhetta ja suoraa juoksua reput selässä suihkuhuoneen läpi.

Näillä lääkkeillä pellehyppyryhmä Jerobeam Salakyttä team on jo vuosikymmeniä voittanut Helsingin vuotuisen kilpajuoksun siitä, kuka ehtii uimastadionin auetessa ensimmäisenä altaaseen.

Tänä vuonna hallitsevat mestarit saivat haastajakseen viidesluokkalaiset kaverukset Hugo Polvianderin, Elias Ribeiron ja Lauri Riikosen.

”Ei mitään jakoo”, pellejen Markku Eklund psyykkaa jonnekolmikkoa stadionin ovella ennen aamuyhdeksää, jolloin stadionin uimakausi virallisesti alkaa.

Ja kuinka kävi: kun nuoret haastajat ehtivät suihkun kautta stadionin aurinkoon, oli hyppyallas oli jo täynnä aikuisia miehiä.

”Se oli siinä! Tätä on odotettu seitsemän ja puoli kuukautta”, pellehyppääjä Werner Gröhn kommentoi.

Eklund nyrjäyttää sunnuntaisessa kilpajuoksussa nilkkansa, mutta myös häviäjät katsoivat voittaneensa: he ovat ensimmäiset lasten altaassa.

”Ja vauva-altaassa”, Polviander huomauttaa. Kalliita sekunteja oli tuhrautunut muun muassa suihkussa ja kassalla, jonka pellehyppääjät saattoivat ohittaa kausikortteineen juosten.

Pojat uskovat osallistuvansa epäviralliseen kisaan myös ensi vuonna. Kesällä he lupaavat vierailla stadionilla joka päivä, ja niin tekee myös moni muu kanta-asiakas.

Avajaispäivänä etenkin stadionin vesijuoksurata täyttyy hetkessä suoranaiseksi ihmispuuroksi ja aurinko porottaa niin, että Anne-Maj Forsström saa alle tunnin uituaan ihmetellä suihkuhuoneessa uusia rusketusraitoja.

Pieni aamuinen kilpailuhenki kuuluu stadionin kesään jatkossakin.

”Ensimmäiset ovat päivittäin paikalla kuudelta”, kertoo vuodesta 1952 stadionilla uinut Eila Himanen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat