Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikamiehet ehtivät ensin altaaseen Helsingin uimastadionin avajaisissa

Vesijuoksurata muuttui hetkessä ihmispuuroksi, kun Helsingin uimastadion aukesi. Pellehyppääjä Markku Eklund uhrasi nilkkansa kilpajuoksussa altaaseen.

Kaupunki
 
Fakta

Kolme maauimalaa

 Helsingin uimastadion (Hammarskjöldintie 5) on avoinna ma–la kello 6.30–20 ja su kello 9–20.

 Kumpulan maauimala aukeaa 28. toukokuuta. Aukioloajat ovat samat kuin stadionilla.

 Espoon Leppävaaran uimahallin yhteyteen avataan maauimala 16. toukokuuta. Hallin aukioloajat ma ja pe kello 7–20, ti ja to kello 6–20, ke kello 10–20 sekä la–su kello 9–19.

Taka-Töölö. Yöllinen odotus portilla, grillimakkaraa, uimahoususilleen jo ennen liikuntajohtajan avajaispuhetta ja suoraa juoksua reput selässä suihkuhuoneen läpi.

Näillä lääkkeillä pellehyppyryhmä Jerobeam Salakyttä team kertoo jo vuosikymmeniä voittaneensa Helsingin vuotuisen kilpajuoksun siitä, kuka ehtii Uimastadionin auetessa ensimmäisenä altaaseen.

Tänä vuonna hallitsevat mestarit saivat haastajakseen viidesluokkalaiset kaverukset Hugo Polvianderin, Elias Ribeiron ja Lauri Riikosen.

”Ei mitään jakoo”, pellejen Markku Eklund psyykkasi kolmikkoa stadionin ovella sunnuntaina ennen aamuyhdeksää, jolloin stadionin uimakausi virallisesti alkoi.

Ja kuinka kävi: kun nuoret haastajat ehtivät suihkun kautta stadionin aurinkoon, oli hyppyallas oli jo täynnä aikuisia miehiä.

”Se oli siinä! Tätä on odotettu seitsemän ja puoli kuukautta”, pellehyppääjä Werner Gröhn kommentoi.

Eklund nyrjäytti sunnuntaisessa kilpajuoksussa nilkkansa, mutta myös häviäjät katsoivat voittaneensa: he olivat ensimmäiset lastenaltaassa.

”Ja vauva-altaassa”, Polviander huomauttaa. Kalliita sekunteja oli tuhrautunut muun muassa suihkussa ja kassalla, jonka pellehyppääjät saattoivat ohittaa kausikortteineen juosten.

Pojat uskovat osallistuvansa epäviralliseen kisaan myös ensi vuonna.

Kesällä he lupaavat vierailla stadionilla joka päivä, ja niin tekee myös moni muu kanta-asiakas.

Avajaispäivänä etenkin stadionin vesijuoksurata täyttyi hetkessä suoranaiseksi ihmispuuroksi ja aurinko porotti niin, että Anne-Maj Forsström sai alle tunnin uituaan ihmetellä suihkuhuoneessa uusia rusketusraitoja.

Aurinkoisena sunnuntaina Helsingin Kumpulassa mitattiin iltapäivällä 21,6 celsiusastetta.

Maauimalakäyntiin sopivan lämmintä säätä on luvassa lisää tällä viikolla.

Maanantaiksi pääkaupunkiseudulle odotetaan parinkymmenen asteen lämpötilaa, HS:n meteorologi Jesse Heikkilä kertoo. ”Helsingissä lämpötila pysyy maanantaina todennäköisesti 20 asteen tuntumassa, ja Espoossa ja Vantaalla lämpötila voi nousta 22–23 asteeseen. Tiistaista alkaen on hieman viileämpää”, Heikkilä sanoo.

Mika Ranta / HS
Ensimmäisenä Uimastadionin tornista hyppäsi sunnuntaina Jerobeam Salakyttä -pellehyppytiimi.
Ensimmäisenä Uimastadionin tornista hyppäsi sunnuntaina Jerobeam Salakyttä -pellehyppytiimi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat