Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kodinkoneliikkeeseen jonotettiin läpi yön – aamulla ”festivaalimeininki” ja jonon pää ”jossain tuolla”

Tammistossa sitkeimmät jonottajat ilmestyivät paikalle jo sunnuntaina. Liike oli tuonut pihaan bussin, missä sai olla yötä.

Kaupunki
 
”Jono yltää Kehä III:lle asti” - satojen ihmisten letka odotti kodinkoneliikkeen avautumista
”Jono yltää Kehä III:lle asti” - satojen ihmisten letka odotti kodinkoneliikkeen avautumista
Vantaan Tammistoon syntyi suunnaton ihmisletka, kun jonottajat odottivat Power-kodinkoneliikkeen avajaisia. HSTV kävi kysymässä, minkä ihmeen takia osa seisoi yön yli paikan päällä saadakseen halvan television. Toimittaja: Noona Bäckgren, kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru.

Vantaan Tammistoon maanantaiaamuna avattu Suomen ensimmäinen uuden Power-ketjun liike veti paikalle jonottajia jo sunnuntai-iltana. Ovet avattiin aamuseitsemältä, mutta jo puoli tuntia ennen jono kiemurteli näkymättömissä.

”Yhdeltätoista illalla tulin eilen”, kertoi neljänkymmenen kärjessä seisova Ari Pajulehto.

”Olen valvonut koko yön, istunut tuolilla ja käynyt välillä nukkumassa bussissa”, hän sanoi viitaten Powerin nukkumista varten varaamaan linja-autoon.

Pajulehdon vieressä seisova Miika Lehtonen kertoi tulleensa mukaan pitämään kaveria hereillä.

”Katoin eilen Suomen jääkiekkomatsia, ja kun Ari soitti tästä ajattelin että mikäs siinä, laitetaan kaikki likoon ja rahat haisemaan”, hän totesi.

Power-liikkeen avajaiset keräsivät ihmisiä paikalle kovien tarjoushintojen vuoksi. Pajulehdon ja Lehtosen yhteisellä toivelistalla oli esimerkiksi kannettava tietokone, tulostin, hiiri, pelikonsoli ja laajakulmatelevisio.

”Missä on jonon pää?”, oli yleisin kysymys liikkeen edustalla Sähkötiellä.

”Jossain tuolla”, kuului vartijan vastaus käden huiskauksen saattelemana.

”Niin jossain viiden kilsan päässä?”

”Jossain siellä.”

Power Finlandin kaupallinen johtaja Ville Honkainen arveli, että paikalle tulee avajaispäivänä kymmeniä tuhansia ihmisiä. Siksi paikalle oli torkkubussin lisäksi tuotu hodarikoju ja tiskijukka. Liikkeen avatessa ovensa ilmassa oli suorastaan hämmentävää festivaalihenkeä: tunnelmaa nostatettiin huutamalla megafoniin hintatietoja ja lupaamalla, että kaikille löytyy kaupasta jotain mukavaa.

Sisällä liikkeessä ihmiset ryntäilivät edes takaisin eivätkä pystyneet kantamaan käsissään kaikkia ostoksiaan kassoille asti.

Ulkoa uudestaan juuri hankitun tavarakeon edestä tavoitettu Ari Pajulehto totesi, että ostokiima alkoi jo ylittää kohteliaisuuden rajat.

”Joku yritti riuhtaista kädestäni televisiolaatikon”, hän kertoi.

Katu alkoi täyttyä Powerin mainoksista syntyneestä paperiroskasta. Liikkeen verkkokaupasta vastaavan johtajan Mikki Inkeroisen mukaan osa yöllä paikalle tulleista ihmisistä oli tehnyt mainoksista itselleen nukkumapaikan.

Power-ketju mainosti etukäteen odottavansa kovaa ruuhkaa ja ”pahoittelee liikennetilanteen mahdollista heikkenemistä pääkaupunkiseudun alueella”. Seitsemän aikaan aamulla liikenne oli vielä maltillista.

Power-ketjun takana on emoyhtiö Expert AS, jonka norjalaisomistaja Öivind Tidemandsen on tuonut Suomeen aiemmin Gigantti- ja XXL-ketjut. Tidemandsenin sijoitusyhtiö on yhä norjalaisen XXL:n suurin omistaja.

Power pyrkii haastamaan muut kodinkoneliikkeet aggressiivisella hinnoittelulla. Myymälöissä on digitaaliset hintalaput, jotka voivat päivittyä useita kertoja päivässä.

Vantaan myymälä tulee aiemmin Expert-ketjun käytössä olleeseen tilaan, jota on laajennettu ja remontoitu.

Juttua muokattu 10.5. klo 09:17: Power-Finlandin kaupallisen johtajan nimi on Ville Honkanen, ei Ville Honkainen, kuten jutussa alun perin mainittiin.

Daniel Khalitov / Lukijan kuva
Ensimmäiset ihmiset saapuivat jonottamaan sunnuntai-iltana sisäänpääsyä maanantaina avattavaan uuteen kauppaan.
Ensimmäiset ihmiset saapuivat jonottamaan sunnuntai-iltana sisäänpääsyä maanantaina avattavaan uuteen kauppaan.
Esa Syväkuru / HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat