Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki otti aikalisän päiväkotien vegaaniruoalle

Kaupunginhallitus käsittelee aloitetta viikon kuluttua.

Kaupunki
 

Päiväkotien vegaaniruokavalion kohtalo ratkeaa viikon kuluttua, kun Helsingin kaupunginhallitus keskustelee ja linjaa oman kantansa Leo Straniuksen (vihr) valtuustoaloitteeseen.

Maanantaina kaupunginhallitus päätti ottaa asiaan aikalisän. Aloitteita oli yhtä aikaa käsittelyssä useita, joten hallituksen puheenjohtajan Tatu Rauhamäen (kok) mukaan keskustelua herättävät aloitteet jätettiin suosiolla ensi viikkoon.

Rauhamäki itse pitää lapsikohtaista 1 000 euron lisäkustannusta vuodessa liian suurena.

”Minun mielestäni tässä ei olisi mitään ongelmaa, jos vegaanivanhemmat voisivatkin maksaa tämän lisäkustannuksen itse. Valitettavasti lainsäädäntö ei sitä salli”, Rauhamäki sanoo.

Virkamiesselvityksen perusteella ylimääräinen kustannus olisi yhteensä 123 000 euroa vuodessa. Kaupunki arvioi, että vegaaniruokavalioon voisi siirtyisi 125 lasta, jos se olisi mahdollista.

Vegaaniruokavalio eroaa tavanomaisesta kasvisruokavaliossa siten, ettei vegaani syö kananmunia, maitotuotteita tai muita eläinperäisiä tuotteita. Helsinkiläisissä päiväkodeissa on ollut käytäntönä, että vanhemmat tuovat itse pääruoan päiväkoteihin niinä päivinä, joina vegaaniruokaa ei muuten ole tarjolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat